Kütüphaneleri boş bırakmayalım

Kütüphaneleri boş bırakmayalım
Karatay’da 10 ilköğretim okulunun kütüphanesini yaparak çocuklara kazandıran Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşların kitap bağışı konusunda destek vermeleri halinde ilçede kütüphanesiz okul kalmayacağını söyledi.

Hançerli, “Biz belediye olarak okullarımızın kütüphanelerinin oluşumu için fiziki tüm ihtiyaçları karşılayacağız. Vatandaşların okunmayan kitap, ansiklopedi gibi eğitici kitapları belediyemize bağışlamaları halinde sadece merkezde değil köylerde de kütüphanesiz okul bırakmayacağız” dedi. Dün AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Karatay Kaymakamı Abdullah Etil, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımı ile Fetih Kent İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenin ardından 10 kütüphanenin açılışı birden yapıldı. AKP Konya Milletvekili Tuna, kütüphaneler haftasında böylesine hayırlı bir hizmete imza atan Karatay Belediyesi’ni tebrik etti. Konuşmaların ardından kütüphane haftası nedeniyle okullar da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra 10 kütüphanenin toplu açılış töreni davetliler tarafından yapıldı.
KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMALARI
46. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla başladı. Programa AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, davetliler ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, “Etkinliklerimize burada yapacağımız açılış programıyla başladık. Karatay Belediyesi tarafından 10 okula yaptırılan kütüphanelerin ortak açılışını yapacağız. Okuma ve okutma konusunda gerek kurumlarımız, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalarla Konya’da farklı bir yapılanma oluştu. Okumuyoruz diyemiyorum ama az okuduğumuz bir gerçek. Bu nedenle gerek fiziki mekanların, gerekse okuma materyallerinin artırımı konusunda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi. Konuşmaların ardından okuma ve okutmaya yaptıkları katkılarından dolayı bazı kurum temsilcileri ve hayırseverlere ödülleri verilirken hafta nedeni ile okulların hazırladığı sergi açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.