Lastikçilerde “Kış Lastiği” Mesaisi

Lastikçilerde “Kış Lastiği” Mesaisi

1 Aralık’tan itibaren şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olacak kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Konya’nın Beyşehir ilçesindeki sanayide faaliyet gösteren lastikçil...

1 Aralık’tan itibaren şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olacak kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Konya’nın Beyşehir ilçesindeki sanayide faaliyet gösteren lastikçilerde iş yoğunluğu arttı.

Beyşehir Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren lastik satıcısı Veysel Sodan, 1 Aralık’ta başlayacak uygulama öncesinde sürücülerin araçlarındaki lastikleri kış lastikleri ile değiştirmeye başladığını belirterek, “Bu konuda Kasım ayının girmesi ile birlikte bir yoğunluk yaşamaya başladık. Sürücüler, kış şartlarının ve karlı günlerin daha erken geleceğini öngörerek lastiklerini değiştirmeye başladı. Müşterilerimizin kış lastiklerini saklama depolarımızdan çıkararak araçlarına takmaya başladık. İşin güzel tarafı, sadece zorunlu olan ticari araçlar değil, duyarlı, konunun bilincini kavramış birçok özel araç sürücüsünün de sürüş güvenliği için kış lastiği edinip taktırması bizleri memnun ediyor. İş yerimizde, değişim esnasında lastiklere lastik basıncının en iyi şekilde korunması, daha düşük yakıt tüketimi sağlanması, lastiklerin uzun ömürlü ve oksitlenme sürecinde oluşan kayıpların düşük olması gibi avantajları nedeniyle nitrojen basmayı ihmal etmiyoruz" dedi.

1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olacak kış lastiği uygulamasında kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacak.

haberfark.net

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.