Makbule Erberk İlköğretim Okulu'nun Temeli Atılıyor

Makbule Erberk İlköğretim Okulu'nun Temeli Atılıyor
Konya İl Özel İdaresi ve Meram Belediyesi işbirliğiyle Ladikli Mahallesi’nde yapılacak 16 derslikli Makbule Erberk İlköğretim Okulu’nun temeli yarın(5 Kasım 2010) düzenlenecek törenle atılacak

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, belediye, İl Özel İdaresi ve hayırsever işbirliğiyle Ladikli Mahallesi’nde yapılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreninin 5 Kasım 2010 Cuma günü saat 14.00’da yapılacağını belirterek törene tüm vatandaşları davet etti.

Belediye olarak eğitime olan desteklerinin sürdüğünü belirten Başkan Kalaycı, “Belediyemiz tarafından daha önce yapımı tamamlanan Şükrü Doruk ve Saliha-Özcan Çalıkuşu ilköğretim okullarının yanı sıra yine bu yıl içerisinde TOKİ tarafından Gödene Mahallesi’ndeki 10 derslikli ilköğretim okulu eğitime başlamış; Hasanköy İlköğretim Okulu’nun da temeli atılmıştı. İlçemiz genelinde dersliklerdeki ortalama öğrenci sayısı 39’dur. Bu sayıyı daha da aşağıya indirebilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve hayırseverlerle işbirliği yaparak yeni okullar ve ek dersliklerin yapımına devam edeceğiz. 2011 yılı içerisinde Yenibahçe ve Gülbahçe mahallelerinde ek derslik inşaatı, Loras Mahallesi’nde 24 derslikli, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde de 16 derslikli okul inşatları yapılacaktır” dedi.

Toplam alanı 4 bin 620 metrekareyi bulan Makbule Erberk İlköğretim Okulu’nun arsası Meram Belediyesi ve hayırsever Lütfiye Saka tarafından bağışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.