Marka şehir’in yolu trenden geçer

 

        Adaylığının açıklanmasının ardından  geçtiğimiz gün karşısına çıktığı Basın mensuplarına çiçeği burnundaki aday Haluk Şahin Yazgı’nın seçildiğinde Aksaray’ı marka şehir yapacağı açıklaması kamu oyunun geneli tarafından taktirle karşılandı.!

     MARKA ŞEHİR OLUŞTURMAK İÇİN ÖNCE SEÇİLMEK GEREKİR!!!

     Kamu oyunun genel beklentisi Ak Parti’li adayın Aksarayda seçimi göğüsleyeceği yönünde olsada sonuçta girilecek olan bir seçim olduğundan Haluk beyin seçim beyannamesinde açıklayacağı  diğer projeleriyle ve bu projeleri tamamlayarak  şehirlerin atası,sayısız ilkler ve tekler şehri Aksaray’ımızı marka şehri yapabilmesi projesini fiiliyata geçirebilmesi için önce gireceği seçimi kazanması gerekir.!!!

   SEÇİMİ KAZANMASI’DA 2004’DE SÖZÜ VERİLEN TREN HATTINDAN GEÇİYOR

   Haluk bey o zaman siyasetin içinde olmasa da Ak Partinin 2004 mahalli seçimlerindeki vaadinin Aksaray’ın trene kavuşturulması olduğunu biliyor.!!!

    2009’a kadar bu konuda kamuoyuna akseden bir gelişme olmamasına rağmen Ak Partinin ve dolayısıyla o sene yapılacak mahalli seçimlerde 2. dönem Belediye başkanlığına aday olan Nevzat Palta beyin bu seçimdeki asıl vaadide 2004’dekinin tekrarıydı.!!!

 2010 YILINDA ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM TARAFINDAN İL DİVAN TOPLANTISINDA AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI SÖZÜ VERİLDİ

    2007 yılından itibaren bu konuda yazdığımız  sayısız haberler ve köşe yazılarının yanında bire,bir görüşüp bilgilendirdiğimiz Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) yetkilileri ve diğer Meslek Odalarıyla STK’ların mensupları tarafından Aksaray  ziyareti sırasında  Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bilgilendirilip trenin Aksaray için gerekliliği konusunda ikna edildi.

     Bunun üzerine 18 Aralık 2010’da Belediye Tiyatro Salonunda yapılan Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısına katılanlara hitap eden Bakan Yıldırım burada Aksaray-Ulukışla arası tren hattının yapılacağı sözünü verdi.!!!

26 MAYIS 2011’DE BAŞBAKAN ERDOĞAN AKSARAY-ULUKIŞLA, ORTAKÖY- KIRŞEHİR VE KIRŞEHİR-YOZGAT ARASI TREN HATTININ SÖZÜ’NÜ VE  BU SÖZLE BİRLİKTEYLE HATTA BAŞLANMA TALİMATINIDA VERDİ !!!

    Başbakan Erdoğan’ın Aksaray programının belli olmasından sonra kendileriyle görüştüğüm 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen’le, Aksaray Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar’ın isteği üzerine bu konuda yazdığım haber şehrimizde yayınlanan gazetelerin ikisi dışındaki 11’inde Başbakan Erdoğan’ın geldiği gün yayınlandı.

    Milletvekillerimizin ve Ak Parti yönetiminin bilgilendirmeleriyle ve  11 gazetemizinde ortak haber ininde etkisiyle Başbakan Erdoğan 26 Mayıs 2011’de partisinin Aksaray hükümet meydanındaki mitinginde hem Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat arası tren hattının  sözünü, hemde  aynı anda yapılmasına başlanması talimatını verdi.!!!

TREN HATTININ YAPIMI KONUSUNDA FİLİYATTA BİR ÇALIŞMA YOK!!!

   Ulaştırma Bakanı ve Ak partinin 2014 Mahalli Seçimlerindeki İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Aksaray-Ulukışla arası tren hattının sözünü vermesinin üstünden 3 yıla yakın bir zaman geçti.!!!

   Başbakan Erdoğan’ın ise Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat arası tren hattının yapımının hem sözünü hemde bu hattın başlatma talimatını hükümet meydanında on binlerin önünde vermesinin üstünden ise 2 yıl 6 aydan fazla zaman geçti.!!!

   O zamandan bu yana teorik olarak kağıt üzerinde yapılan çalışmalar olsada hattın geçeceği belirtilen güzergahta şimdiye kadar fiili hiçbir çalışma yapılmadı.!!!

 NEVZAT BEYİN 10 YILLIK BORCUNUN ÖDENMESİ, AKSARAYIN İSTİKBALİYLE HALUK BEYİN SEÇİMİ GARANTİLEMESİ HATTIN BAŞLAMASINA BAĞLI!!!

     Seçimi Haluk beyin kazanacağı ihtimaline rağmen geleceği Allah(C.C.)’dan başkasının  bilemeyeceği hiç  kimsenin Şah ve Padişah olmadığı.

     Seçim sonucunun ise cepte Keklik’te olmadı gerçeğiyle hareket edilmeli.!!!

     Bu gerçek ışığında özelde Nevzat Beyin,genelde ise Ak Partinin 10 yıllık vadesi çoktan dolan borcunun ödenmesi.

     Bunun içinde hem Binali Yıldırım ,hemde Başbakan Erdoğan’ın verdikleri sözün zaman geçirilmeden yerine getirilmesi şart.!!!

     Bunun sağlanması içinde Haluk beyle Milletvekilleri ve Ak Parti yönetimi Başbakanın ve ilgili Bakanın kapısını azimle aşındırarak seçimden önce en azından Aksaray-Ulukışla Tren hattının ihalesini yaptırıp bu  bölümün temelinin atılmasını sağlamalı.!!!

     Aksi durumunda kazanan hiç kimse olmayacağı gibi kaybedende Aksaray ve Türkiye olacak.

     “Kazan,Kazan” formülüne göre gerekenin en kısa zamanda yapılması,asi durumunda olacak olumsuzlukların sorumlularının ise konunun gereğinin yapmayanların olacağını,bunun ise vebalinin altından kimsenin kalkamaycağının bilinmesi dileğiyle.

      Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.

Bu yazı toplam 879 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum