Meram Fahrünnisa Konutları'nın temeli atıldı

Meram Fahrünnisa Konutları'nın temeli atıldı

Meram Belediyesi'nin, ilçenin imar sorununa neşter vurabilmek amacıyla öncülük ettiği Fahrünnisa konutlarının temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Meram Belediye Meclisi üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Meram'ın konut ihtiyacına çözüm üretmek ve kentsel dönüşüme hız kazandırmak amacıyla başlattıkları Büyük Konut Hamlesinin Fahrünnisa Konutları ile birlikte toplamda 4 bin 573 konuta ulaştığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Meram'ın geleceği için bu kooperatifler bizim için fazlasıyla değerli ve önemli. Bin 42 konutluk Fahrünnisa Evleri'ne yapılan başvuru sayısı 60 bin. Sadece Meramımız için değil Konya için bile çok büyük bir rakam bu. İşte bunu göz önüne aldığımızda bu yaşam alanlarının sadece bizim için değil, vatandaşlarımız için de çok önemli ve değerli olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Tabi, başvuru sayılarının yüksekliğinde vatandaşlarımızın belediyemize olan güveninin de büyük payı var" dedi.

Kavuş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanı olana dek kişisel bazda birkaç güzel örneğin dışında şehirlerimiz hep öksüz hep yetim kalmıştır. Onun gösterdiği belediyecilik başarısının ardından gelen Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye'ye en ideal şehircilik örneklerini verilmiş, pek çok şehir planlı bir gelişme yakalamıştır. Bizlerin de onun örnekliğinde ve onun takipçileri olarak aynı başarıyı kendi ilçelerimizde şehirlerimizde yakalama gayretlerimiz mevcut bu vesile ile buradan yeni bir kooperatifin daha müjdesini vermek istiyorum. Ayrıntılarını yarın açıklayacağımız yeni kooperatifimizin başvuruları başlıyor."

Konuşmaların ardından Fahrünnisa Evleri'nin temeli dualarla atıldı.

Meram Fahrünnisa Konutları'nın temeli atıldı

Meram Fahrünnisa Konutları'nın temeli atıldı

Meram Fahrünnisa Konutları'nın temeli atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya