Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen "Ümmül Hayr (Annelerin...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram Kadın Meclisi tarafından Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen "Ümmül Hayr (Annelerin En Hayırlısı)" isimli programda annelerle bir araya geldi.

Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifinde düzenlenen "Ümmül Hayr (Annelerin En Hayırlısı)" isimli programda konuşan Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, kadınlara ve tüm aileye her anlamda destek verecek programlar hazırladıklarını söyledi. Kadın Meclisi Başkanı Civcik, "İlk program olarak siz annelerimizi ağırlamak bizim için onur kaynağıdır. Tüm annelerimizin dualarına talibiz. Peygamber duasına mazhar olan annelerimiz; iyi ki varsınız. Eşlerine iş dönüşü huzurlu bir omuz sağlayan kadınlarımız, çocuklarının tüm sorumluluğunu üstlenen kadınlarımız, analarına babalarına evlat, evlatlarına da iyi bir anne olmaya çalışan yine kadınlarımız. Gelin ol, komşu ol, kayınvalide ol, yönetici ol, ol, ol, ol... Bu kadar ol'maya çalışınca da doğal olarak biz kadınların zaman zaman desteğe ihtiyacı oluyor. Bizler de Kadın Meclisi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hanımlarımıza ve tüm aileye her anlamda destek verecek programlar hazırlıyoruz. Başkanımızın sıcak eli her zaman omzumuzda. Bu vesileyle kendisine tüm kadınlar adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Anneler Gününüzü tekrar kutluyorum" dedi.

"Tüm hikayelerin kahramanları analardır"

Anneliğin Allah'ın çok güzel bir ikramı ve hediyesi olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, "Her şeyin bir doğuş kaynağı vardır. Yaşadığımız topraklar anadır, Anadolu'dur. Türk'ün en kutsal varlığı anadır. Anaların ağlaması tabiatı ağlatır. Fedakar, cefakar, gözü yaşlı analarımız. Elleri öpülesi analarımız. Sizlerin şahsında tüm analarımızın ellerinden öpüyoruz. Tarihteki tüm hikayelerin kahramanları analardır, tüm kahramanları doğuranlar da analardır. En güçlü hükümdarları, sultanları, kumandanları doğuranlar annelerdir. Dolayısıyla tüm kahramanları doğuranlar anneler olduğu için de bütün olayların, bütün hadiselerin, bütün başarıların kahramanları da yine annelerdir. Başarıların ve güzelliklerin arkasındaki gizli ellerdir annelerimiz. Yüreğiyle evladını geleceğe uğurlayandır, koruyup kollayandır, fedakarlık yapandır. Evladının hayatıdır, nefesidir, şefkatidir. Emektir, sabırdır, üretmektir, annedir, evlattır aynı zamanda" şeklinde konuştu.

"Kadın olmak zordur"

Kadın olmanın zor olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, "Çalışma hayatında, ailede, eğitimde bu zorlukları hepimiz yaşadık. Ama hep beraber dayanışma içerisinde, anne olmanın verdiği gururla, bu birikimle tüm zorlukların üstesinden geleceğiz inşallah. Bu amaçla 2014'te göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kadınlarımızın güçlü bir şekilde ayakta kalabilmesi için, annelerimizin, işe ihtiyacı olan kardeşlerimizin ayakta durabilmesi için her türlü imkanımızı seferber ettik. 2014'te Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifini kurduk. Kendi ayakları üzerinde duramayan hanım kardeşlerimiz ve ekonomik olarak aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen hanım kardeşlerimizi bir araya getirdik. Kooperatifimiz büyük bir başarıyla, özveriyle hizmetlerini sürdürüyor. Yine kadınlarımıza hizmet etmek üzere Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurarak Alavardı Mahallesine kazandırdığımız Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezinde faaliyete geçirdik. Toplumun temel yapı taşı olan ailelerimize hizmet etmek üzere burada etkinlikler ve çalışmalarımız devam ediyor. Daha geniş kesimlere ulaşmak üzere Kadın Meclisimizi kurduk. Gerek Kadın Aile Müdürlüğümüz ve kadın girişimci kooperatifimiz gerekse Kadın Meclisimiz ve diğer yapılarla birlikte kadınlarımıza, annelerimize ulaşmaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Anne bir sanatçıdır"

Annenin çocuğun ilk öğretmeni ve mimarı olduğunu vurgulayan Toru, şunları kaydetti: "Anne bir sanatçıdır aslında ve çocuğu da en kıymetli sanat eseridir. Bu eserin kusursuz olması için itinayla çalışır, üzerine titrer. Anadan doğan yiğitler Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Alparslan ve Recep Tayyip Erdoğan olur. Çocuğun tüm birikim ve ahlaki yapısı anne karnından itibaren şekillenmeye başlar. Annesinin öğrettikleri üzerine o çocuğun geleceği bina edilir. O nedenle annelerin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çok daha iyi sahip çıkması gerekiyor. Bu vesileyle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum." Şehit annelerine de ayrıca şükranlarını sunan Başkan Toru, "Yetiştirip büyüttüğünüz yavrularınız bu vatan için şehit olduklarında metanetle "Vatan sağ olsun" dediniz. O şehitlerimiz olmasaydı bizler bugün huzur içinde olamayacaktık. Yüce Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin."

"En büyük destekçim annem"

Annesi Alime Bağ'a çiçek takdim ederek ellerini öpen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Bugünlere gelmemde en büyük destekçilerim annem ve eşimdir. İmar ve ömür aynı kökten geliyor. Ömrümüz de imar istiyor. Anneler hep ömrümüzü imar etmekle meşgul. İnşallah bizler de onlar gibi çocuklarımızın ömrünü her daim imar edenlerden oluruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Toru ve Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, zor şartlar altında 5 çocuğunu okutarak hayata hazırladığı için yılın annesi seçilen Fatma Candemir'e çiçek ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Programa, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları

Yönetimi, Meram Belediyesinin bayan meclis üyeleri ve bayan çalışanları, Bacıyan-ı Meram Kooperatifi üyeleri, şehit aileleri ile Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi üyeleri katıldı.

Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Meram Kadın Meclisinden Anneler Günü programı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya