Merama organik pazar yeri

Merama organik pazar yeri

Konya İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarını önemli bir karar ile kapattı

Konya İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarını önemli bir karar ile kapattı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin, 2010 yılı Kasım ayı toplantılarının 17. birleşiminde gündeme getirdiği Meram İlçesi’ne yapılacak organik pazar yeri projesi için ilk adım atıldı.

Konya İl Genel Meclisi, 2011 yılı Haziran ayı toplantılarının son birleşimini pazar günü de mesai yaparak tamamladı. Açılış ve yoklama ile başlayan birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları gündeme alındı. Raporların görüşülmesinin ardından tarımın başkenti olan Konya’da organik üretimin yaygınlaşmasıyla ihtiyaç hissedilen organik tarım pazarı kurulmasına yönelik karar alındı.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin 27 Kasım 2010 tarihinde gündeme getirdiği Melikşah Mahallesine organik ürün pazaryeri yapılması konusu Meclis’in bir kere daha gündemine geldi. Daha önce Tarım Komisyonu tarafından araştırılıp, yapımı Meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlanan Organik Pazar Yeri Projesi’nin yatırım planına alındığını ve performans planına aktarıldığını dile getiren Başkan Selvi, “Organik Pazar yeri, üretici ve tüketici için son derece önemli. Köylerimizde organik üretim arttı. Çiftçimiz burada ürününü pazarlama imkanı bulurken, sertifikalı ürünler satılacağı için vatandaş da gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek. Proje çalışmalarımız tamamlandı. Meram Belediyesi ile yapılacak protokol ile proje hayat bulacak. Şehrimiz için güzel bir hizmet, hayırlı olsun” dedi.

İl Özel İdaresi ve Meram Belediyesi payının belirlenmesi için Tarım Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Melikşah Mahallesi Organik Pazaryeri, 10 bin 297 metrekarelik alana kurulacak.

Haziran ayı birleşimlerini Meclis üyelerinin önergeleriyle kapatan İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarına 4 Temmuz 2011’de başlayacak.

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.