Meram'a Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Meram'a Organize Sanayi Bölgesi kurulacak

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, şehrin yöneticileriyle istişare toplantısında bir araya gelerek, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Augustus Otel’deki toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman katıldı.
"ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE İHTİYAÇ VAR"
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bölgede sanayinin gerekliliği ile alakalı katılımcılara sunum yaptı. Kurulacak Organize Sanayi’nin istihdama katkı sağlayacağını belirten Başkan Toru, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Meram’ın temel problemlerini tespit ettik. İlçemizin temel problemi olan imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladık. Bunun yanında ihtiyaçları da tespit ettik. İlçemizin bir Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacı vardı. Bu konuyla ilgili de hemen çalışmalara başladık. organize sanayi kurulması için ilçemizde yaptığımız araştırmalarda sanayi bölgesi kurulması kanaatine vardık” ifadesini kullandı.
“15 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
Organize sanayi bölgesi kurulduğunda en az 15 bin kişinin istihdam edilmesinin düşünüldüğünü belirten Başkan Toru, ”İlçedeki genç nüfusun istihdamı açısından çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum. Sanayicilerimiz açısından bakıldığında, bölge bulunduğu konum itibariyle bir cazibe merkezi olacaktır” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Sanayi bölgesi ile ilgili şehrin yöneticilerinin görüşlerini aldıklarını belirten Başkan Toru, istişare ve alt yapı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Başkan Toru, katılımlarından ve desteklerinden dolayı Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman’a teşekkür etti.

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya