Meram’da Aile Yılı Etkinliği: Akran Zorbalığı Konferansı
Meram – Türk Anneler Derneği Anaokulu, Aile Yılı etkinlikleri çerçevesinde önemli bir farkındalık programına ev sahipliği yaptı. “Sınırsız Özgür Çocuk ve Akran Zorbalığı” başlıklı konferans, öğrenci velilerine yönelik olarak Doç. Dr. Deniz Günaydın tarafından verildi.
Konferans, Meram Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe okul müdürü, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Meram Türk Anneler Derneği Anaokulu Müdürü Süleyman Mücahit İyiyolbulan, Aile Yılı kapsamında birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Okul olarak Aile Yılı münasebetiyle çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün ise Doç. Dr. Deniz Günaydın’ın sunumuyla ‘Sınırsız Özgür Çocuk ve Akran Zorbalığı’ konusunu ele alarak farkındalık oluşturmak istiyoruz.”
Açılış konuşmalarının ardından, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Avrupa Aile Terapisi Derneği (EFTA), Amerikan Terapi Derneği (APA) ve Almanya IF-Weinheim Aile Terapisi Enstitüsü üyesi olan Doç. Dr. Deniz Günaydın sunumunu gerçekleştirdi.
Günaydın, çocuklarda özgürlük kavramının sınırlarının doğru çizilmesinin önemine değinerek, akran zorbalığının psikolojik etkilerini örneklerle açıkladı. Katılımcılara, aile içi iletişim, çocuk davranış yönetimi ve empati becerilerinin geliştirilmesi konusunda pratik bilgiler aktardı.
Konferansa katılan veliler, verilen bilgilerin oldukça faydalı olduğunu belirterek, “Bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli” ifadelerini kullandılar.
Etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. haberfark.net


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.