Meram’da bayram mesaisi

Meram’da bayram mesaisi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirebilmesi ve belediye hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı.Meram Belediyesi, arif...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirebilmesi ve belediye hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli tüm tedbirleri aldı.

Meram Belediyesi, arife günü ve bayram tatilinde belediye hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri aldı. Bayram tatili süresince temizlik ve zabıta ekipleri tam kadro görev yapacak. Ayrıca acil durumlar için de Arif Bilge Tesisleri’nde bir ekip hazır bulundurulacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, arife günü ve bayram tatili süresince 3 vardiya halinde çalışmalarını sürdürecek. Özellikle kurban kesimi yapılan pazarlarda temizliğe azami özen gösterilecek.

Halkın bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi ve alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmesi için zabıta ekipleri de arife ve bayram süresince 08.00-23.00 saatleri arasında görevini sürdürecek. Vatandaşlar, temizlikle ilgili istek ve taleplerini 331 00 08, zabıtayı ilgilendiren şikayetlerini ise 353 73 66 numaralı telefona iletebilecekler.

80 Binde Devri Alem Parkı ziyarete açık

Konya’daki önemli gezi yerlerinden biri olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı da, Kurban Bayramı’nın 1. Günü hariç tüm tatil süresince 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Miniklerin bayram sevincini doyasıya yaşayacağı 80 Binde Devri Alem’in içinde T-Rex Parkı, Pamuk Şekeri Parkı ve Cihan-ı Türk Parkı gezilebilecek.

Meram’da kurbanlar bu alanlarda kesilecek

Meram Belediyesi ilçedeki vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri adına belirli noktalarda kurban kesim alanları belirledi. Buna göre Meramlı vatandaşlar, Alpaslan Semt Pazarı, Harmancık Semt Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Lalebahçe Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Muhacir Pazarı, Gödene Toki Semt Pazarı alanlarında kurban ibadetlerini yerine getirebilecekler.

Kurban satışı Loras’ta devam ediyor

Öte yandan, Meram Belediyesi tarafından Loras Mahallesi’nde kurulan kurban satış yerinde satışlar devam ediyor. Vatandaşların kurbanlık alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirler alındı. Güvenlik kontrol birimi, veterinerlik hizmetleri, altyapısı ve sosyal tesisleriyle huzur ve güven içerisinde kurbanlık alışverişleri yapılıyor.

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya