Meram’da eğitime bir temel daha

Meram’da eğitime bir temel daha
Konya İl Özel İdaresi ve Meram Belediyesi işbirliğiyle Ladikli Mahallesi’nde yaptırılacak 16 derslikli Makbule Elberk İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Temel atma törenine Ak Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna, Konya İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti İl ve ilçe teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arsası Elberk ailesi ve Meram Belediyesi tarafından bağışlanan ve İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan 16 derslikli Makbule Elberk İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Kalaycı,  “Daha önce Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Şükrü Doruk ve Saliha-Özcan Çalıkuşu ilköğretim okullarının yanı sıra yine bu yıl içerisinde TOKİ tarafından Gödene Mahallesi’ndeki 10 derslikli bir ilköğretim okulunun yapımı tamamlanmış, Hasanköy İlköğretim Okulu’nun temelini de kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu’nun katılımıyla atılmıştı. 4 bin 620 metrekarelik alana yapılacak bu okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Meram ilçesindeki eğitim verileri hakkında bilgi veren Kalaycı, “Göreve geldiğimizde bir derslikte eğitim gören öğrenci sayısı 43 iken bugün bu rakam 39’a inmiştir. Daha düşük seviyelere inmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2011 yılı içerisinde yine İl Özel İdaremiz, Belediyemiz ve hayırsever işbirliğiyle Yenibahçe ve Gülbahçe mahallelerinde ek derslik inşaatı, Loras Mahallesi’nde 24 derslikli, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde de 16 derslikli okul inşatları yapılacaktır” dedi.

Konya İl Genel Meclisi Başkan Vekili Leyla Erdal ise şöyle konuştu: “Yerel Yönetimler Yasası ile birlikte yetkileri arttırılan Meclisimiz, 2010 yılı bütçesinde eğitim yatırımlarına 15 milyon liralık pay ayırmıştır. İl Özel İdaremizin bütçesinde eğitime ayrılan pay yüzde 20’yi bulmaktadır. Kent merkezinde ve kırsalda eğitim, tarım, sulama ve yol yapımı olmak üzere çok sayıda yatırıma imza attık.”

Son olarak mikrofona gelen Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü ise, ülkemizin geleceğinin çok parlak olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye krize rağmen ekonomik hamlesini sürdürdü ve dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu. Ülkemiz yükselen bir değer, küresel bir güç ve bölgede vazgeçilmez bir aktör haline geldi. Tarif edilen bir ülke olmaktan çıkarak tarif eden bir ülke haline geliyoruz. Dünyada nasıl ülkemiz diğer ülkelerle rekabet ediyorsa ülkemizde de Konya diğer şehirlerle rekabet ediyor. Eğitimde Konya’yı ilk 5 şehir arasına getirmek için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, bu okulun yapımı için arsa bağışında bulunan Elberk ailesi adına Muammer Güneş’e plaket takdim etti.

Yapılan dua ile protokol mensupları ve öğrenciler, Makbulu Elberk İlköğretim Okulu inşaatının temelini atan butona bastılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.