Mesleki Eğitimden panel

Mesleki Eğitimden panel
Selçuk üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Fikrimin İnce Gülü adlı 1.Ulusal Kadın Sanatçılar Paneli ve Sergisi geniş katılımla gerçekleştirildi

Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki programa AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğulu’nun kız kardeşi Ayşe Çalık, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın Eşi Nilsel Okudan, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadircan Özkan, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kadın ve ailenin gücünün milletin gücü olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Biz cinsiyet ayrımcılığı yapan bir toplum olmak istemiyoruz. Bu ancak cahilliğin ve gericiliğin bir sonucudur” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşina Gülerarslan moderatörlüğündeki panele geçildi. Kadının sanatta ve toplumdaki yerinin tartışıldığı oturumda konuşan ünlü minyatür sanatçısı Günseli Kato, “Uzun yıllar Japonya’da yaşamış biri olarak şunu bütün samimiyetimle söyleyebilirim ki yurda döndüğümde iyi ki Türk kadını olarak doğmuşum diyorum. Oradaki kadın erkek ilişkisiyle burayı kıyasladığımda inanın çok daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Orada kadınlara hiç değer verilmiyor. Ülkemizde en azından kadın erkeğin yanında baş tacı yapılıyor, orada maalesef böyle bir şey yok” dedi. Daha sonra Emekli Öğretmen Kamuran Okyar “Edebiyatta ve Kurtuluş Savaşında Kadın”, Emekli Mimar Hale Kürklü “Tasavvufta Kadının Bilinmeyen Yönleri”, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel ise “Kadın Sorunları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Panelin ardından Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Fikrimin ince Gülü” adlı 1.Ulusal Kadın Sanatçılar Sergisi açıldı. Sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.