Meteoroloji'den yeni uyarı

Meteoroloji'den yeni uyarı

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğün'den Türkiye'ye yağış uyarısı değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğusunda aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri ve Niğde çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkenin güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri ve Niğde çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Muğla ile İzmir'in kuzey ilçeleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların;  K.Maraş, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Konya,  Kayseri ve Niğde çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kastamonu çevreleri, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batman çevreleri, G.Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. 

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.