Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Açılıyor

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Açılıyor
Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi 2011-2012 akademik yılında deneyimli akademik kadrosu ile ilk öğrencilerini alacak.

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Özen, hedefimiz, sadece ulusal düzeyde değil uluslararası ortamda da kendilerini rahatlıkla gösterebilen bilgi ve beceriyi kazanmış hekimler yetiştirmektir dedi. Bu amaçla eğitimin yapılacağı yerdeki fiziksel koşulların önemine değinen Özen, şunları kaydetti: “Hem eğitimciler hem de öğrencilerimiz için en iyi eğitim ortamlarını oluşturmak adına derslik ve laboratuvarlarımızı düzenlemeye ve daha güncel eğitim tekniklerinin kullanıldığı ders araç ve gereçlerinin hazırlıklarına başladık. İlk üç yıllık temel eğitimden sonra öğrencilerimiz, eski Vakıf, yeni adıyla Mevlana Hastanesinin bize kazandırdığı deneyimden güç alarak yapımına başlanan 350 yatak kapasiteli, modern, tıpta yeni teknolojilerin kullanıldığı hastanemizde klinik uygulamalara geçecekler.

 

“Nitelikli akademik kadromuz ile yeni eğitim dönemine güçlü başlayacağız”

 

Tıp Fakültesinde nitelikli akademik kadro kurma çalışmalarının son noktaya geldiğini bildiren Özen “ Temel bilimlerde (Anatomi, Biokimya, Fizyoloji, Histoloji, Mikrobiyoloji, Tıbbi biyoloji ve genetik, Biyofizik) kendini kanıtlamış, dinamik, üst düzey bilgi birikimine sahip öğretim üyeleri ile görüşmelerimizi tamamladık. Yakında bu arkadaşlarımızı kadromuza alarak yeni eğitim dönemine güçlü başlamak istiyoruz. Nitelikli ve ayrıcalıklı bir eğitim almayı hak eden tüm öğrencileri gönülden eğitim hizmeti vermeyi rehber edinen Mevlana Üniversitesinin Tıp Fakültesine bekliyoruz” dedi.

 

Prof. Dr. Süleyman Özen Kimdir?

 

Prof. Dr. Süleyman Özen Eğe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. İhtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda tamamladı. Son 11 yıldır Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı görevlerini yürüttü. Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston şehrinde bir yıl süreyle “METHODİST HOSPİTAL” da böbrek hastalıkları üzerine araştırma yaptı. Bu yıl Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı olarak göreve başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.