Zavlak'tan Eskil Belediyesi'nin o uygulamasına tepki

Zavlak'tan Eskil Belediyesi'nin o uygulamasına tepki

Eskil Belediyesi'nce bir süredir ilçe genelinde devam eden mera işgallerine ilişkin Mustafa Zavlak'tan tepki geldi. Zavlak, söz konusu bölgelerin vatandaşa daha önce dağıtılmış tarla olduğunu ileri sürdü.

Mustafa Zavlak'ın açıklaması şu şekilde, "Eskil’de binlerce dönüm arazi mera vasfından dolayı bozuluyor. Geleceğimiz ve toprağı olmayan gençlerimiz için, haksız yere ekim yapan insanlara uygulanacağını umut ettiğimiz bu süreçte hiçbir laf söylemedik.

Fakat yıllardır kuyusunu kazdırıp, hayvan gübrelerini atıp, sulama sistemlerini kurup, taşını topladığı temizleyip, milyarlarca masraf edip; 1993’ten bu yana ecrimisili, kirası devlete ödenen hazine arazileri, toplulaştırma döneminde siyasi hamlelerle bir avuç toprağı olan köylünün elinden alındı. Önce köylerdeki evler yerleşkeler mera vasfından çıksın diye dededen ataya ekilen bu hazineler köylerin yanına kaydırılarak bir anda mera oldu, sonra bunu ekenlerde “haram yiyiciler” diye anıldı.

Daha sonrasında da sosyal medyadan ve medyadan Eskil’in insanının açık açık mera eken, haram yiyen insanlar diye anlatıldı. Hâlbuki kimse yıllardır bu insanların o tarlaları hazineyken ektiğinden ve sonradan o tarlaların mera vasfına çevrildiğinden bahsetmiyor. Kimse hazineleri köylere kaydırmak yerine, 35 yıllık siyasetçilerin niye köylerin yanına yeni iskanlar açmadı diye sormuyor.

Bu ilçede çocuğun birisi bir levhaya iki çizgi atıp, “ölü hayvan pazarı” yazdı diye bazı çevreler açık açık ağza alınmayacak laflar etti. Yine mera konusunda, aynı kişiler “abdestiniz kabul olmaz, haram yiyorsunuz” diye her yere yazdı. Bir kitle tarafından bilinçli olarak halkın bu kadar aşağılandığı ve azarlandığı başka bir yer daha yoktur.

Ben ilçemin her bir ferdini çok seviyorum ve hiç kimsenin hakaret etmesine göz yumamam. Siyasetçi dediğin sorun değil, çözüm üretir. Çevremizdeki hiçbir yerleşkede uygulanmamasına rağmen “Meraya savaş açıyorum” diyerek hayvancılıkla uğraşan bir ilçenin gök ekinlerini, ekili yoncalarını bozup, milyonlarca lirasını milli servetini çöpe atmak siyaset değildir. Eğer meraya savaş açılacaksa da bunun bir yolu yöntemi vardır."

Bu haber toplam 2702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum