Necati Belgemen'den Aksaray'a sitem!

Necati Belgemen'den Aksaray'a sitem!

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti'nde basın buluşmalarına misafir olan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, hizmetlerini ve projelerini sıralayıp bilgiler vermenin yanı sıra Aksaray’a da sitem etti.

Halk arasında genelde Eskil ticaretini daha çok Konya ile görüyor düşüncelerine karşılık Eskil’e bekledikleri yaklaşımı göremediklerini kaydeden Necati Belgemen, “Tarımsal ve hayvansal potansiyeli yüksek bir iliz. Yüz bin büyükbaş ve ikiyiz bin küçük baş hayvanımız mevcut. Mısır, buğday, arpa ve pancar ürünleri muhtevası yönünden aranılan değerlere sahip olması nedeniyle Konya’nın tüccarları tarafından tercih ediliyor. Gönül ister ki Aksaraylı hemşerilerimiz gelsinler bizim bu hububata talip olup dünyaya pazarlasınlar. Ama hiç biri gelmiyor. Biz de mecburen Konya'yla ticaret yapıyoruz. Aynı şekilde kesimhane yapmak istiyoruz, Aksaray’dan bazı akıllılar yapma biz keselim ne gerek var gibi düşüncelerine katılmıyorum. Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. İş insanları Aksaray’dan Eskil’e gelsin ben tüm alt yapılarını yapacağım kesimhane yapsınlar çalıştırsınlar.” Diye konuştu.
Belgemen, Tuz Gölü karşılama ve seyir teraslarının yanı sıra göçebe çadırlarından oluşan bir oba kurduklarını ve Korelilerle anlaşıp önümüzdeki Nisan veya Mayıs ayları itibarıyla çalıştırmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi. haberfark.net

Bu haber toplam 3718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum