Necdet Sağlam:Türbanlı Öğrenciler Benim Canımdır

Necdet Sağlam:Türbanlı Öğrenciler Benim Canımdır
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Hakkımda ortaya atılan bu yalan iddialar, YÖK'te gerçekleştirilecek olan Rektör'lük mülakatı öncesi moral bozmak için ortaya atılıyor." dedi.
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Hakkımda ortaya atılan bu yalan iddialar, YÖK'te gerçekleştirilecek olan Rektör'lük mülakatı öncesi moral bozmak için ortaya atılıyor." dedi.


Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, kendisinin rektörlük seçimlerinde 60 oy alarak birinci geldiğini ve bugün YÖK'te yapılacak olan mülakat öncesinde moral bozmak için bu tür iddiaların tekrar gündeme getirildiğini belirterek, "Hakkımda yazılıp çizilenlerin hiçbirisi doğru değil. Rektörlük seçimleri öncesi moral bozmak için yapılıyor" dedi.
Göreve geldiği 2007 yılından bu yana Sayıştay'dan haklarında herhangi bir olumsuz uyarı gelmediğini belirten Sağlam, bunun tersine Sayıştay'dan teşekkür geldiğini söyledi. "Bu söylenenler külliyen yalandır." diyen Sağlam, ODTÜ'deki Bilişim Enstitüsü'nün 2010 yılında 2000 yılında kurulan devlet üniversiteleri arasında Aksaray Üniversitesi'ni birinci seçtiğini ve vakıf üniversiteleriyle beraber de ikinci olduklarını ifade etti. Anadolu çocuklarına eğitim vermek için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini kaydeden Sağlam, "Bugüne kadar yaptıklarımdan çok mutluyum. Hiçbir öğrencimi üzmedim. Ben siyaset gütmedim, kadrolaşma gütmedim. Göreve geldiğim 2007 yılından bu yana herhangi bir hakkımda herhangi bir olumsuzluk olmadı. Taşra üniversitesinde olduğumuz için bunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. İftira atanları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

"TÜRBANLI ÖĞRENCİLER BENİM CANIMDIR"
2007 yılında 4 kuruluşta soruşturma olmadığını ve bunlardan bir tanesinin de Aksaray Üniversitesi olduğunu dile getiren Sağlam, "Türbanlı öğrencileri derse almadığım iddiası yalandır. Türbanlı öğrenciler benim canımdır. Ben Anadolu çocuğuyum, köylü çocuğuyum. Başörtülü öğrencilerle uğraşmayız" dedi.
Üniversitede öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından kendisine yönelik herhangi bir negatif düşünce ve tavır olmadığını belirten Necdet Sağlam, "İsterseniz okuldaki öğrencilere ve öğretim görevlisi arkadaşlara hakkımda ortaya atılan iddiaların doğru olup olamayacağını sorabilirsiniz" diye konuştu.
Rektör Sağlam ayrıca Aksaray Üniversitesi'nin 2000 yılında kurulan Anadolu Üniversiteleri arasında 2009 yılında en çok tercih edilen üniversite olduğunu da söyledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.