Nihat Hatipoğlu Beyşehirlilerle Buluştu

Nihat Hatipoğlu Beyşehirlilerle Buluştu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konferans verdi.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konferans verdi.

Kapalı Spor Salonu’ndaki konferansa Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Memur-Sen Beyşehir İlçe Başkanı Halil Yavşil, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de yine ilklerden birini yaşadıklarını belirterek Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Beyşehirlileri buluşturduklarını söyledi. Amaçlarının dua almak olduğunu belirten Başkan Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır” dediği Beyşehir’de Hatipoğlu’nu misafir etmekten büyük onur duyduklarını dile getirerek, “Bu salonda çok ama çok programlar yapıldı ama en fazla doluluğun ve yoğunluğun yaşandığı program bu program oldu. Hepinizin emeklerine ve ayaklarına sağlık diyorum. İnşallah bundan sonra yine Beyşehir Belediyesi olarak bu tür farklı etkinliklerde, farklı sosyal projelerde yine bir arada olmak istiyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise, konferansının başlangıcında tarihi Eşrefoğlu Camisi’nde namaz kıldığını belirterek, “O güzel yapıyı ve çilehaneyi gördük, maşallah 900 senelik bir miras. Orada, eskiler mezara hazırlanmak için çilehaneyi kullanıyormuş, orada ibadet yaparlarmış. Günlerce orada kalırlarmış. Tabi bunların gayesi Allah’a hazırlık yapmak, Allah’ın huzuruna gitmeden önce temiz, nezih, mümin olarak gitmek. Mümin olarak yaratıldık, böyle kalmak lazım ve yüce Allah’ın huzuruna da öyle gitmek lazım” diye konuştu.

Prof. Dr. Hatipoğlu konferansına “Yüce Allah’ı sevmek ve Allah’ı özlemek” konulu bir konuşma yaparak devam etti.

Prof. Dr. Hatipoğlu, konferansın ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir’e ilk kez geldiğini belirterek, “Beyşehir bugün çok güzeldi. Ben hem belediye başkanımıza, hem müftü hocama, özellikle Beyşehir halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Beyşehir halkının Müslümanlığını ve Peygamber mirasına sahiplendiğini programa katılımıyla gösterdiğini dile getiren Hatipoğlu, “Tebrik ediyorum, Mevlam daha güzel günler göstersin. Ülkemiz birlik beraberlik içerisinde hak ettiği yere gider inşallah diye ümit ediyoruz, dua ediyoruz. Beyşehir’de Eşrefoğlu Camisi çok hoşuma gitti, dikkatimi çekti. İnşallah bir ‘Dosta doğru’ programımızı burada çekmek, burayı Türkiye’ye tanıtmak nasip olur inşallah” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.