Niyaz Usta’dan çocuklara eğitim semineri

Niyaz Usta’dan çocuklara eğitim semineri
Niyaz Usta İlköğretim Okulu tarafından düzenlenecek olan eğitim seminerlerinin ilk halkası dün Konevi Kültür Merkezinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin katılımı ile yapıldı

İlk seminere konuşmacı olarak ulusal televizyon kanallarında çocuk eğitimi konusunda yaptığı başarılı yayınlar ile tanınan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu idi. Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Murat Koca, amaçlarının çocukların eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Koca, “Okulumuzun eğitim alanında gösterdiği başarı ortada. Bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için bu tür eğitim seminerlerine ağırlık vereceğiz. Çünkü eğitimde başarılı olmanın yolu bu tür eğitim seminerlerinden geçiyor. Bizlerde bu düşünceler ile etkinlik halkamızı genişleteceğiz” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu, konuşmasını miniklerin anlayacağı bir sistem ve slayt gösterisi ile yaptı. Konuşmasında öğrencilerin başarılı olmasında en büyük etkenin hedef belirleme ve motivasyon olduğuna dikkat çeken Beledioğlu, “Eğer bir işi yaparken hedefiniz yoksa kesinlikle başarıya ulaşmanız söz konusu olamaz. Örneğin sabah erken kalktınız çarşıya gidip kendinize gri renkli bir elbise almayı hedeflediniz. Bu hedefiniz ile yola çıktığınız zaman vitrinlerdeki tüm gri elbiseler sizin dikkatinizi çekecek ve sonucunda hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Eğitim hayatınızda böyle olmalı. Mutlaka kendinize bir hedef belirmeniz gerekir” dedi.
Öğrencilerin 8. sınıfa kadar hedeflerinin bir gezinti içerisinde olduğuna da dikkat çeken Beledioğlu, “İlköğretim okulunda eğitim gören çocuklarımız ilerde ne olacağı konusunda kesin bir şey söyleyemez. Çünkü bu hedefleri bir gezinti içerisindedir. Böyle durumda olan bir çocuğa ailesinin de illaki şunu olacaksın diye bir dayatması da fayda sağlamaz. Bunun için çocuğun beyni neyi algılıyor, hangi hedefte başarılı olacağına inanıyorsa ona yönelir. Aksi halde yönlendirilen çocuklarda ne yazık ki başarılı olamazlar” diye konuştu.
Eğitimde ezberciliğin doğru bir sistem olmadığını da özellikle vurgulayan Beledioğlu, “Unutmamak gerekir ki, parça parça ve birbirinden ilişkisiz bir şekilde akılda tutmaya çalıştığımız bilgiler, beynimizde tutunacak yer bulamaz ve çabuk unutulur. Çünkü bu tarz elde edilen bilgiler ezber niteliğindeki bilgilerdir. Yapılması gereken konuları tekrar ederken, yapılan her tekrarda konunun ayrı bir özelliğine dikkat etmek, her okuyuşta o konuyla ilgili yeni bir şey keşfetmektir. Öğrencilerin, adeta başka bir şey düşünerek dahi yaptıkları otomatiğe bağlanmış tekrarlar, beynin bilgiye karşı duyarsızlaşmasını sağlar. Öğrenciler şunu akıllarında tutmalı ve kesinlikle uygulamalıdırlar, beyin, çalıştıktan sonra verilen molalarda öğrenir. Biz buna öğrenme molası vermek diyoruz. Yani öğrencinin çalıştıktan sonraki, çalışmadığı, beynini serbest bıraktığı zaman aralığında gerçek öğrenme gerçekleşir.
Hiç dinlenmeden, aralıksız bir şekilde yapılan çalışmalar, unutmayı hızlandırmaktadır.
Öğrencilerin bunu dikkate alarak çalışmalarını planlarken mutlaka dinlenme, aktivite ve hobilere de zaman bırakmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.