"Niyazi Alçay, Kendine oy veren ya da vermeyen herkese eşit hizmet verdi"

"Niyazi Alçay, Kendine oy veren ya da vermeyen herkese eşit hizmet verdi"

Oğuz Alper Altan/ Eskil Pusula (facebook)

Eskil Belediye Başkanlığı 2009 yılı seçimlerine kadar Necati Belgemen ve Şerafettin Meral arasında sürekli el değiştirdi. Seçimlerin sürekli bu iki güçlü aday arasında geçmesi, seçmeni ''Belgemenci-Şerafettinci'' olarak ikiye bölmüş durumdaydı. 2009 yılı yerel seçimlerinde Necati Belgemen, Ak Parti'nin adayı olan Şerafettin Meral'in kendisinden daha şanslı olduğunu düşünerek, aday olmak yerine halkta yükselen ''yeni aday'' özlemine sırtını yaslayarak MHP'den aday olan Niyazi Alçay'ı desteklemeyi tercih etti. Bu bağlamda Niyazi Alçay, Necati Belgemen'in desteğiyle ''Kısmi Yeni Aday'' profiliyle Şerafettin Meral karşısında cüzi bir oy farkıyla kazandı.

Vatandaş Niyazi Alçay'ın nasıl bir belediye başkanlığı sergileyeceğini merak ediyordu. Gerçekten de bağımsız bir başkan profili mi izleyecekti, yoksa arka planda belediye başkanı yine Necati Belgemen mi olacaktı?

Niyazi Alçay gelir gelmez beyefendi, kültürlü ve kibar kişiliği ile ön plana çıktı. İnsanlar ona korkmadan rahatça sitem edebiliyor, onu eleştirebiliyordu. Sürekli ikilik altında tedirgin olan seçmen ve en önemlisi belediye personeli onun döneminde rahat bir nefes aldı. Alçay kendi personelini dahi odasında ayakta karşılayan mütevazi tavırları ile takdir topladı.

Niyazi Alçay'dan önce vatandaşın en ufak işi dahi belediye başkanın inisiyatifine muhtaçken, onun döneminde belediye kurumsal bir hale gelerek hangi tarafa oy verdiği gözetilmeksizin vatandaşın işi personel tarafından halledilir oldu.

Niyazi Alçay'ın yaptığı en büyük hata ise belediye başkanlığı sürecinde bağımsız kalarak kendi seçmen kitlesini oluşturmak yerine, sırtını Necati Belgemen desteğine yaslaması oldu. Seçim sürecinde sahaya fazla inmek zorunda kalmaması onu rehavete düşürerek, onun halktan kopuk, oya tenezzül etmeyen bir tutum sergilemesine sebep oldu. Hele hele Niyazi Alçay'ın belediye başkanlığının ilk dönemlerinde garip bir personel alımı gerçekleştirmesi, bu personel alımlarının bazılarında Necati Belgemen'in inisiyatifinin hissedilmesi ve en önemlisi alımların vicdan, liyakat ve siyasete aykırı olması ''bağımsız aday'' umutlarını yıktı. Tüm bunlar Alçay'ı siyasetçiden çok, Necati Belgemen'in gölgesinde belediye başkanlığı yapan bir memur görünümüne düşürdü. Alçay köy ve ana yolları, şehirleşme faaliyetlerini, fakülte ve doğalgazı ilçeye kazandırmasına rağmen, ilçe başkanı ile yaşadığı çatışmalar, onun döneminde Sultanhanı'nın ilçe olması vatandaşı baskın bir belediye başkanı arayışına itti.

Kısacası on yıllık belediye başkanlığı sürecinde Alçay ne seçmenin adamı olabildi, ne Necati Belgemen'in ne de partinin. Bu üç faktör arasında bocalayarak hiç birisine yaranamadı. Tüm bunlara rağmen Alçay, tecrübeli ve potansiyeli güçlü bir aday ihtimalinde. Tüm bunlardan ders çıkarmasını umarak kendisine başarılar diliyoruz.

Takipçilerimizin de Niyazi Alçay hakkındaki görüşlerini yorumlarda merak ediyoruz.

(Haftaya bir sonraki analizimiz Şerafettin Meral olacak)

70f71f1d-9d92-4459-aeb2-87f588c5a1ae-1.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum