O proje Aksaray'da uygulanmaya başladı

O proje Aksaray'da uygulanmaya başladı
Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı Aksaray'da ilk kez Bekârlar Kasabalarında uygulandı.

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı Aksaray’da ilk kez Bekârlar Kasabalarında uygulandı. Arazilerin tarıma elverişli hale getirilmesini amaçlayan proje kapsamında Bekârlar Kasabasında neredeyse arazilerin tamamı taşlardan temizleniyor ve araziler ekim yapılabilecek hale getiriliyor. ÇATAK Aksaray’da ilk kez uygulanan bir proje olması hasebiyle de büyük önem teşkil ediyor. 

AK Parti AKsaray İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, konuya dair yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında ÇATAK’ın Aksaray’da uygulanmasının AK Parti Hükümetinin bu hususa gösterdiği hassasiyeti ortaya koyduğunu kaydetti. Bu projenin, çeşitli sebeplerle toprak ve su kalitesinin değiştiği yerlerde uygulandığını ifade eden İl Başkanı Yıldırıcı, “Tarıma uygun olmayan araziler ÇATAK kapsamında düzenleniyor ve ekim yapılabilecek hale getiriliyor. Bekârlar Kasabası hazırladığı proje ile ÇATAK kapsamına dâhil edildi. Proje kapsamında bölgede tarım yapmaya engel olan taşlar toplanıyor ve araziler tarıma uygun bir hale getiriliyor. Taşların toplanmasına devlet destek veriyor ve vatandaşın toprağını kullanabilir hale gelmesine ciddi katkılar sunuyor. Bu kapsamda Gülağaç ilçesi Bekârlar Kasabasına 6000 dekarlık alan ve Gülpınar Kasabasına 1000 dekarlık alanlar için, dekar başına 60 TL toplam 360 bin TL devlet desteği olan ÇATAK desteği yapılmıştır.

AK Partinin tarım alanındaki icraatlarının insanların işlerini kolaylaştırmaya ve toprağın bereketi arttırmaya yönelik olduğunu söyleyen Yıldırıcı, “İnşallah bu uygulama Bekârlar Kasabasında topraklarımızı daha bereketli hale getirecektir. Böyle bir çalışmaya Aksaray’ın da dâhil edilmesi önemli bir gelişmedir ve memnuniyet vericidir. İnşallah bundan sonraki süreçlerde yine aynı proje kapsamında farklı ve tarım arazilerimizi geliştirici faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum