Obruk Gölü’nde Tarihi An: İhsan Bayık 75 Metrelik Çukurda Sörf Yaptı

Konya Obruk Gölü’nde planlanan ekstrem spor denemesi gerçekleşti. İhsan Bayık, 75 metrelik obruk çukurunda sörf yaparak dikkat çeken bir ilke imza attı.

Obruk Gölü’nde Sıra Dışı Deneme Gerçekleşti

Konya’da yer alan Obruk Gölü, bu kez sıra dışı bir spor etkinliğine sahne oldu. Daha önce duyurulan ekstrem spor denemesi kapsamında İhsan Bayık, 75 metrelik derinliğe sahip obruk çukurunda sörf yaptı.

Bölge Türkiye’de İlgi Odağı Oldu

Doğal çöküntü yapısıyla bilinen ve zaman zaman ekstrem spor girişimleriyle gündeme gelen bölge, son etkinlikle birlikte yeniden dikkatleri üzerine çekti. Obruk Gölü’nün, Eskil sınırına yakın konumu da bölgenin tanınırlığını artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Ekstrem Spor Tartışmaları Yeniden Gündemde

Gerçekleşen sörf etkinliği, sosyal medyada büyük ilgi görürken güvenlik ve doğa yapısının korunması konularını da yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, obruk gibi hassas jeolojik yapılarda yapılacak aktivitelerin dikkatle planlanması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.