Ödüllü Projeyi Eskil'de Uyguluyor

Ödüllü Projeyi Eskil'de Uyguluyor
Tuzgölü havzasına en yakın yerlerden , yer altı suyunun hızla çekildiği ve halkın tamamının tarımla uğraştığı ilçelerden Eskil ilçesinde Tuzgölünün gelecek nesillere ulaşabilmesi için Altınekin Kaymakamlığının ödüllü projesi "Modern Sulama Sistemlerinin G

Hilmi YOL

Eskil ilçesinde yapılan bir proğramla tanıtılan projenin tanıtım proğramına Eskil kaymakamı Fatih Okumuş, Eskil belediye başkanı Niyazi Alçay, Eşmekaya belediye başkanı Gazi Eşmekaya'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Proğram açılışında Altınekin Kaymakamlığının düzenlediği projede yeralan Ziraat mühendisi Yasemin Ünal projenin içeriği konusunda konuşma yaptı. Projenin nasıl işleyeceğini anlatan Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Süleyman Soylu konuşmasında,”Dünya değişiyor, tarım değişiyor. Eskil bölgesi Konyaya bakarak yenilikleri takip eden bölge. Bu nedenle yeniliklere biraz daha kapalı bir bölge. Bizde bu bölgeyi uzaktan sürekli takip ediyoruz. Bugün burada yeni bir projenin başlangıcındayız. Bu projenin gerçekleşmesi tamamen arz ve talebe  bağlı Buradaki çiftçilerin ve ilgili kurumların olaya sahip çıkması çok önemli bir konu. Eskil bölgesinde yer altı sularının çekilmesi nedeniyle böyle bir çalışmaya başlanıldı. Çiftçilerimizin bilinçli olması lazım. Doğru zamanda gübreyi kullanmaları, doğru zamanda sulama yapmaları gerekmektedir. Yer altı suları hızla çekilmekte Tuzgölü yok olmaktadır. Bunun önüne geçmede önem arzedecek bir projenin hayata geçirilmesi gelecek için çok önemlidir” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eskil belediye başkanı Niyazi Alçay,” Aksarayda böyle bir projenin daha önceden yapılması gerekirdi. Fakat hiçbir şey için geç değil. Önemli olan çevre ile iç içe olup çevreye zarar vermeden en azami şekilde faydalanma yöntemlerini uygulama yönünde çalışmalar yapmak gerekmektedir. Çünkü Eskilin 15 yıl önceki halini düşünecek olursak suyun önemi bir kez daha karşımıza çıkmaktadır. Bu projeye her türlü desteği vereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. İlçe kaymakamı Okumuş, Kaynakların etkin kullanımı açısından eğitim çok önemlidir. Tarım açısından önem arzeden bölgemizin kapalı havza olması nedeniyle suyun az olması tarımda eğitimi daha ön plana çıkarmaktadır. Bu nedenle bu proje çok önemlidir. Projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum