Öğrencilerin ve velilerin eylemi devam ediyor

Öğrencilerin ve velilerin eylemi devam ediyor

Selçuklu Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu’nun duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle kendi mahallelerinden oldukça uzakta bulunan Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’na gönderilmek istenen öğrenci ve velilerin protestoları dünde devam etti.

Yaklaşık 900 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulu önüne toplanan öğrenci velileri ücretsiz servis veya belediye tarafından taşıma imkanı sağlanmadığı sürece çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını söyledi.

Okul önüne toplanan yüzlerce öğrenci ve veliler adına basın açıklaması yapan velilerden Hanifi Ergün, “2009–2010 eğitim öğretim yılı başladığında okulumuzun hasarlı olduğu tespit edilmişti. O dönem 6 ay kadar eğitim devam etmişti. Bize verilen bilgide 2009 yılı Mayıs ayı içerisinde ihalenin yapıldığı ve yaz tatili döneminde de çalışmaların tamamlanacağı idi. Fakat o tarihten itibaren burada hiçbir faaliyet görmedik. Şimdi okulumuzun açılmasına birkaç gün kala yapılan açıklamada çocuklarımızın başka okula gönderileceği söylendi. Hem de bizlere bile danışmadan getirilen paralı servis araçları ile. Bizim günahımız ne de biz paralı servis ile çocuklarımızı kilometrelerce uzak okula göndereceğiz” dedi.

Ulaşım sorununa çözüm bulunana kadar çocuklarını Özalkent Mahallesinde bulunan Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’na çocuklarını göndermeyeceklerini söyleyen Ergün, “Bu mahallede oturan tüm sakinler zaten kıt kanaat geçinen insanlar. Hiçbir velide servislerin istediği ücreti veremez. Bizim burada ne okul idaresine ne servis araçları sahiplerine en ufak bir tepkimiz yok. Bizim tepkimiz aylardır sesimizi duymayan ve okulumuzun halini görmek istemeyen idarecilerimize. İnşallah bundan sonra sesimiz duyulur da çocuklarımız rahat eder” diyerek tepkilerini dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, okulun onarımı için ihalenin yapıldığını önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacağını söyledi. Şahin, “Öğrencilerimiz ve aileleri bu konuda tedirgin olmasın. Bazı nedenlerden dolayı çalışmalar aksadı. Ancak en kısa zamanda güçlendirme çalışmaları yapılarak çocuklarımızı yeniden okullarına göndereceğiz. Bunun için hem öğrencilerimiz hem aileleri biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Okulda yıkılma tehlikesi yok. Kolonları güçlendireceğiz velilerimizin içleri bu konuda rahat olsun” dedi.

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim