Oğuz 'Hizmet için varım"

Oğuz 'Hizmet için varım"

Bir anda Eskil’in siyasi gündemine giren Raşit Oğuz yaptığımız röportajda projelerini anlattı.

 Hilmi YOL

 

Sayın Raşit Oğuz, Ziraat Odası başkanlığına sizi iten sebep nedir?

 

Sayın Yol; Öncelikle bana böyle bir imkan verdiğiniz için size teşekkür ederim. Muhakkak ki beni bu işe iten önemli unsurlar var. Bazı kişilerin oradaki varlığından dolayı, şahsım ve Eskil adına rahatsızım. Çünkü bu şahıslar yıllarca Eskil de siyaset yaptı. Bütün toplumun ve buna karşı belli bir kesimin rahatsızlıkları var. Başta ben olmak üzere yıllarca bir oy uğruna kardeşi kardeşe, akrabayı akrabaya düşürdü. Ben adaylığımı açıklamadan önce bazı kesimlerle görüşüp bu kişilerin aday olmamasını benim kendi şahsım dahi aday olmamak üzere tarafsız bir insanın aday olmasını defalarca talep ettik.  Defalarca haber göndermemize rağmen olumlu bir yanıt alamadık. Sayın Adnan Çeçen tarafından en son bize verilen cevap Ziraat Odasını bu kişilerin kurduğunu ve bu  insanın bir dönem daha bu görevi istediğini bana söylediler. Ben cevabımda bu şahsa bir defa daha seve seve oy vereceğimi, ama bu şahsın bununla yetinmeyip, ileriki yıllarda daha da sıkıntı vereceğini yıllarca Eskil de görev yapmış bir  insanın kendini büyüteceği yerde küçülttüğünü söyledim. Bu süreçten sonra ben ikamet ettiğim Fatih mahallesinden Kaputaş, Çulfa, Yüksecik, Çokum ve Meryemağıldan delege adaylığımı açıkladım. Sayın Yol; benim nacizane becerebileceğim kadar belirli projelerim var. Bunlar içerisinde dört yıl gibi bir süredir görevde olmalarına rağmen Ziraat Odası hizmetlerini Meyil Alışveriş merkezinde sürdürmektedir.  Hizmet mi yoksa siyaset yapma merkezimi denir bunuda siz halkımızın takdirine bırakıyorum.

 

Peki görevin size verilmesi durumunda Eskil çiftçisi için neler yapacaksınız?

 

 İlk işim Ziraat Odası binasını ilçe Tarım Müdürlüğü yanında bir uygun arsa verilirse buraya yapmayı planlıyorum. Hizmetlerinde Eskil köy ve mahallelerine uygun görüldüğü yere sellektörler koyup insanlar hububatını elemesini sağlayacağız. Çiftçinin Konya’ya 0,60 krş. gibi fiyata satıp, tekrar kendi buğdayını 1,50 tl’ye tohumluk aldıklarını görüyor ve yaşıyoruz. Beyan süresinde İlçe Tarımla Ziraat Odasının arasında ki uzunluktan hepimiz şikayetçiyiz.  Önceki yıllarda Ziraat odasından halkımız tarafından bir görevlinin İlçe Tarımda Hizmet verilmesi istenmiştir.  Verilen cevap ,” Biz ilçe tarıma bir görevli verip halkın parasını heba edemeyiz” oldu, doğrudur haklı olabiliriler. Düşüncelerini saygıyla karşılıyorum. Sonuçta halkın parası halka hizmet vermek içindir.  Yerel seçimlerde siyasi çıkarlar uğruna belli yerlere insanlar yerleştirilmiştir. Bu göreve alınan kişilerden birisi beyan süresinde  İlçe Tarım Müdürlüğüne görevlendirilebilirdi.  Biz bu göreve getirilirsek  bunu sağlayacağız. Ama bunlar bunu yapmadılar. Yerelde oy almak için bütün çirkinliklere başvurdular. Ziraat Odası seçimlerinde bu çirkinliklerine devam etmektedirler. Bunların başında muhtarlar toplantısında muhtar ve azaların delege seçilme şanslarının olmadığını beyan etmişler. Böyle bir durumun doğruluğu kesinlikle yoktur. Sadece Ziraat Odasına delege adaylığını koyacak kişilerin sandık başında görev yapmaması. Buda yetmedi kirli oyunlarına devam ettiler.

 

Tahsin Meral aday olmadığını ve sizin ekibinizi desteklediğini söyledi bu konudaki görüşleriniz?

 

Tahsin Meral’in başkan adayı olduğunu, ama Tahsin Meral’in böyle bir şeyden haberi olmadığını bugün gazeteniz aracılığı ile Eskil halkıyla paylaştı. Eskil halkının bunu artık görmesi lazım. Bundan önce ki yerel seçimlerde il genel meclis üyeliği adayıydım. Malum Mustafa Sanlav belediye başkanı adayıydı. Beraber gezdiğimiz yerlerde Sanlav imamlıktan geldiği için Kuranı kerim’den ayetler okuyor, bende ticaretten geldiğim için siyasiler gibi bir şeyler söylüyoruz. Yıllarca bir siyasi çıkar uğruna atıl durumdaki un değirmenini ben belediye adına bize görev verilirse altı ay gibi bir sürede burayı yem fabrikasına çevireceğim konusunda vaatte bulunmuştum. İnsanlar benimle alaylı bir vaziyette “ ya Raşit burayı yıllarca Eskil’i yönetenler yapamadı ki sen yapsan” dediler.  Ben seçim sürecinde un değirmenini ayağa kaldıracağım konusunda söz vermiştim. Belediye ile istişareye geçerek söz konusu değirmeni atıl durumdan kurtarma yolunda çalışma başlattım. Burayı belediyeden 30 yıllığına kiraladık. Şu anda tadilat tamamlanmak üzere. İnşallah 2011 ilk baharında biz burayı KAYMAKSÜT ve Süt ürünleri olarak hizmete açacağız.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz

 

Sayın Niyazi Alçay’ın referandum öncesi Eskil’in çıkarlarını ön planda tutarak, belli bir kesimin karşı çıkmasına rağmen böyle bir işe yeltendi. İnşallah Ziraat Odası seçimlerinde de tarafsızlığını ortaya koyar.  Değirmen işinde olduğu gibi, benim bu işi en güzel şekilde yapacağıma Eskil halkının güveni sonsuz olsun.  Sayın Yol projelerim arasında Eskil Ziraat odası olarak Eskil’e bir yem fabrikası kurmayı planlıyorum. Sözlerime son verirken rahmetli “ADNAN MENDERES”i rahmetle anıyor “YETER SÖZ MİLLETİNDİR” sözlerini anımsatarak seçim sürecinde Eskil halkının kimin doğruyu kimin yanlışı yapacağını iyi bildiği için doğru kararı vereceğine inanıyorum. Ziraat Odası delege ve başkan adaylarına başarılar dilerim. Seçimden sonra ben veya bir başkası bu göreve layık görüldüğünde hep birlikte ve beraberliğin sağlanmasını arzular, Eskil halkına sonsuz şükranlarımı sunarım”. ÖZ OĞUZLAR İnşaat Nakliyat Raşit Oğuz

Bu haber toplam 2087 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum