Okullara Kar Tatili: Veliler “Tedbir mi, Aşırı Önlem mi?” Diye Soruyor
Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelinde etkisini artırması beklenen kar yağışı, tipi ve buzlanma riski nedeniyle 31 Aralık Çarşamba günü Aksaray genelindeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Bu kapsamda Eskil’de de tüm okullar yarın tatil olacak.
Yetkililer, kararın tamamen tedbir amaçlı alındığını vurgularken, vatandaşların ve öğrencilerin dikkatli olmaları istendi. Özellikle sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek gizli buzlanmanın risk oluşturabileceğine dikkat çekildi.
Ancak Eskil’de ve il genelinde kar yağışının henüz etkili olmaması, bazı velilerin karara tepki göstermesine neden oldu. Geçtiğimiz pazartesi günü de benzer gerekçelerle okulların tatil edildiğini hatırlatan veliler, art arda verilen tatillerin öğrencilerin eğitimden geri kalmasına yol açtığını ifade ediyor.
Bazı veliler, Doğu Anadolu’daki Erzurum, Erzincan, Bitlis, Muş ve Van gibi illeri örnek göstererek, bu bölgelerde öğrencilerin aylarca ağır kış şartlarında okula gidip geldiğini hatırlatıyor. Kış koşullarının eğitimin doğal bir parçası olduğunu savunan veliler, her ihtimale karşı okulların tatil edilmesinin doğru olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor.
Öte yandan kararı destekleyen veliler ise “önce sağlık” ilkesine dikkat çekerek, olası kazaların önüne geçilmesi adına tedbirli davranılmasının yerinde olduğunu savunuyor.
Eskil’de okulların sık sık tatil edilmesi, tedbir ile eğitimde süreklilik arasındaki dengeyi yeniden tartışmaya açarken, veliler kararların yerel hava koşulları dikkate alınarak daha hassas şekilde alınmasını istiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.