Okullarda oda sorunu çözülmeli

Okullarda oda sorunu çözülmeli
Konya’da bir çok okulda soyunma salonu bulunmuyor. Beden Eğitimi dersine giren öğrenciler soyunma salonlarının olmaması nedeniyle üstlerini sınıflarda değiştirmek zorunda kalıyor.

Özellikle kız öğrencilerin üstlerini sınıflarında değiştirmeleri büyük sorunlara neden oluyor. Beden Eğitimi dersine özel okul yönetiminin her yıl ailelerden eşofman ve spor ayakkabısının istenmesine rağmen okulların bu sorunu çözmemesi ailelerin tepkisini çekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) politikaları eksik yönetmesinden dolayı böyle sorunların çıktığını vurgulayan Türk Eğitim-Sen Konya Şubesi Başkanı Tanfer Ata, “Konya’da birkaç devlet okulunun dışında hiç birinde soyunma odası bulunmuyor. MEB mali alt yapısı düşünüldüğünde bu sorunu kısa sürede çözmesi de imkansız. Milli Eğitim Müdürlüğü şubelerine ve okullara ihtiyacını giderecek mali yardım yapılmıyor. Okul idarecileri kendi çabalarıyla kısmi çözüm yollarıyla bu sorunu aşmaya çalışıyorlar” dedi.
‘ALT YAPI TAMAMLANMADAN EĞİTİME BAŞLANIYOR’
İnsana göre eğitim yapılması gerektiğini dile getiren Ata, “MEB, ben bina açar alt yapısı tamamlanmadan öğrenci alarak eğitime başlar, daha sonra gerekli olan ihtiyaçları gideririm diye yola çıkıyor. Bu şekilde eğitimin tam randımanıyla yapılması imkansızdır. Okullarımızda bir çok eksiklik ve sorun var. MEB teknolojik yönden okullarımızı donatmaya çalışıyor, ama okullarımız fiziki anlamda eğitim yapmaya yetmiyor. Beden Eğitimi dersi için bile birkaç okulun dışında soyunma salonu bulunmuyor. Bunun tek sebebi var o da alt yapının tamamlanmasından eğitimin başlamasıdır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak 8 yıllık eğitim zorunlu kılınmasından önce bu alt yapı yetersizliğini dile getirmiştik. Şimdi MEB en geç 2013 yılına kadar tüm düz liseleri Anadolu Lisesi ve Meslek Lisesi yapmaya başladı. şimdi biz yine söylüyoruz bir çok okulumuz bu Anadolu ve Meslek Lisesi olmaya fiziki ve alt yapı olarak hazır değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.