Öküz açlığı- şükürsüz toplum


Her gün tanyeri ağarınca o öküz uykudan uyanır ve görür ki kıyıdan uzanıp gözün uzanıp varamayacağı yerlere kadar giden ova yemyeşil otlarla dolmuş, öylesine boy atmış ki yeşillik öküz içine girince kayboluyor.
Öküzü menedecek kimsecikler de yok tek başına o otlağa dalar bütün yeşilliği  sömürür, siler süpürür.  
Öküz açlığı sözünü bu hikaye yüzünden söylemişler bu çeşit açlığa oburluk hastalığına bu adı vermişler.
Gece oluncaya kadar öküz o bütün yeşilliği yer yer öyle semizleşir, öyle şişermişki deme gitsin.
Akşam vakti gelince öküz ovaya bir bakar ki bütün ovada bir tek ot bile göremezmiş kendi kendine : "doymam için bu kadar ot vardı bu gün hepsini yedim bitirdim karnımı şişirdim ah  yarın ne yiyeceğim?" dermiş.
O kadar ah eder yarının gamını öylesine  yermiş ki otlamaya başladığı zamandan önceki haline döner, zayıflar, cılızlaşırmış.
Ama hiç bir zaman da : "ben defalarca bu çeşit yok yere gam yedim fakat Yüce Yaratıcı Allah (CC) benim bu kötü zannıma rağmen yine bu ovayı terütaze otlarla yemyeşil etti bunca yıldır bu hep böyle oldu" diye aklına bile gelmezmiş.
Mevlana Cellaleddin-i Rumi - Mecalis-i Seb'a
Sevgili okurlarım aslında bu yazıya yorum yapmaya gerek varmı bilmiyorum ama bir kaç söz söylemek gerektiğine inanıyorum.
Hz. Mevlana bundan asırlarca önce hallerimizi görmüş nekadar şükürsüz bir toplum olduğumuzu görmüş O Allah ki bize o kadar çok nimetler vermiş ki ama kul bunun farkına varabilsin bu nimetlere şükretmeyi becerebilsin elinde bulunana kanaat edebilsin
O yüce önderimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV.) Hendek Harbinden hem hendek kazıyor hemde karnına bağladığı taşla açlığını bastırmaya çalışıyordu o kadar zor şartlar halinde bile Allah'ın Rasülü hiç bir zamanda O'na şükretmektende vazgeçmiyordu.
Ama halimize bakıyorum dolaplarımız ağzına kadar yiyecekle içecekle dolu olmasına rağmen sağlımız sıhhatimiz rahatımız huzurumuz en iyi olmasına ve herşeyimizin çok güzel olmasına rağmen; bizi Yaratana hakkıyla şükretmeyi becerebiliyormuyuz yoksa dolap boşalınca bi daha nasıl doldurabileceğiz diye onun derdine mi düşüyoruz acaba lütfen sevgili okurlarım kendimizi bi sorgulayalım tefekkür edelim vesselam
O  Yüceler Yücesi Ulu Allah'ım bizleri Kendisine hakkıyla şükretmeyi ve O'na kul olmayı nasip etsin amin  
Bütün müslümanlara sağlıklı mutlu huzurlu şükürlü güzel günler diliyorum       

Bu yazı toplam 3172 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.