ÖSYM daha dikkatli olmalı

ÖSYM daha dikkatli olmalı
11 Nisan günü yapılan YGS’nin sonuçlarının açıklanması beklenirken, bu sınavdaki 20. Temel Matematik sorusunun hatalı olduğunu tespit eden Sistem Dershaneleri’nin matematik öğretmenleri soruya itirazda bulundu.

Sorunun çift cevabı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirten Sistem Dershaneleri’nin Matematik öğretmenleri ÖSYM Başkanlığına yazılı itiraz dilekçesi gönderdi. Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, bu sorunun hatalı olduğunu Türkiye’de ilk tespit eden dershanenin Sistem Dershaneleri olduğunu belirterek bir çok öğrencinin 8-10 dakikasının çalındığını söyledi.

YGS’nin sorularını televizyonda canlı yayında çözerlerken sorunun çift cevaplı olduğunu tespit eden matematik öğretmenlerini kutlayan Naci Atalay, ÖSYM’nin bu gibi önemli sınavları hazırlarken daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bu gibi durumlarda özellikle derece bekleyen öğrencilerin bu tip soruları defalarca çözdüğünü ve sonuçta hem moral bozduğunu hem de vakit kaybına sebep olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.