ÖSYM, LYS başvurularını erteledi

ÖSYM, LYS başvurularını erteledi

ÖSYM, 2011-LYS başvurularının, YGS sonuçlarının açıklandığı andan itibaren başlayacağını açıkladı. ÖSYM, başvuru süresinin uzatılacağının da sinyalini verdi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 25 Nisan günü (bugün) başlaması planlanan 2011-LYS başvurularının, YGS sonuçlarının açıklandığı andan itibaren başlayacağını ve adayların başvurmalarını sağlayacak kadar sürenin uzatılacağını bildirdi.
ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 27 Mart 2011’de yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (2011-YGS) değerlendirme çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, YGS sınav sonuç değerlendirmeleriyle ilgili olarak kamuoyunda “şifreli soru/cevap” şeklinde yer alan konunun ÖSYM ve adli kurumlar tarafından araştırıldığı ve çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
YGS sınavına ilişkin değerlendirme çalışmalarının tamamlandığının belirtildiği açıklamada, “Sınav sonrası kamuoyunda süregelen iddialar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tüm boyutları ile araştırılmaktadır. Başsavcılığın araştırmaları tamamlandığında 2011-YGS sonuçları açıklanacaktır. 25 Nisan 2011 günü başlaması planlanan 2011-LYS Başvuruları da YGS sonuçlarının açıklandığı andan itibaren başlayacak ve adayların başvurmalarını sağlayacak kadar süre uzatılacaktır” denildi.
Haber7

Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim