Özel Enderunda merhamet anlatıldı

Özel Enderunda merhamet anlatıldı
Özel Enderun Liselerinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, Peygamberin merhametli oluşu konusunda seminer verdi

Özel Enderun Liseleri’nde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, “Peygamber’in merhametli oluşu”  konusunda seminer verdi. Allah’la ilişkimizin bir göstergesi insanlarla kurduğumuz ilişki olduğunu dile getiren Martı, bu konuda Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örnekler sundu.

Huriye Martı, kendisine yıllarca hizmet eden, her daim yanında bulunan Hz. Enes’e bir kez olsun kırıcı davranmayan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek alınacak yegane kişi olduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Martı, insanın merhamet etmeye öncelikle kendisinden başlaması gerektiğini, sonrada bu halkayı genişleterek ailesine, kardeşlerine, arkadaşlarına karşı merhametle davranmanın Müslümanlığın şiarından olduğunu ifade etti. “Pehlivan güreşte hasmını yenen değildir. Asıl pehlivan öfke anında öfkesini yenen, sabır gösterendir.” hadisinin hayatın her alanına yansıması olduğunu belirten Martı, bu konuda öğrencilere ailelerine, kardeşlerine, arkadaşlarına karşı daha merhametli davranmaları gerektiğini dile getirdi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen programı öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi. Sözlerini Yunus Emre’nin bir dörtlüğüyle tamamlayan Martı’ya program sonunda okul yönetimi tarafından çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.