Prof. Dr. Karlık’ın başarısı

Prof. Dr. Karlık’ın başarısı
Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Karlık, uluslar arası bilimsel derginin editörlüğü ile önemli bir başarı elde etti.

Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Karlık, Hindistan’da yayın yapan Bilgisayar mühendisliği alanında dünyaca ünlü “Cit Journal Of Research”  dergisinin editörü seçildi. Böylelikle Prof. Dr. Karlık bugüne dek uluslararası yayın yapan dergilerden birinde baş editör ve yedisinde editör seçilmiş oldu. Karlık, International Journal of Artificial Intelligence and Expert System” dergisinde baş editör ve Mathematical & Computational Applications, International Journal of Computer Sciences and Software Technology, International Journal on Computer Engineering and Information Technology, International Journal of Computing & Information Technology, International Journal of Computer Network and Security, International Journal of Web Applications, CIT Journal of Research dergilerin de ise editörlük yapıyor.

“Kısa süre içinde Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni Türkiye’nin önde gelen mühendislik fakülteleri içinde yer almasını sağlayacağız” diyen Karlık, “2010 yılında açtığımız bilgisayar mühendisliği ile elektrik elektronik mühendisliği bölümlerine 2011 yılında yeni olarak mekatronik, biyomedikal ve makine mühendisliği bölümlerini ingilizce olarak açacağız. İleri düzeyde eğitim verilecek olan mühendislik dallarında uygulama ve pratik eğitime büyük önem veriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.