Rektör’den Başarıya Alın Öpücüğü

Rektör’den Başarıya Alın Öpücüğü

Prof. Dr. Okudan, “Demokratik ve Özgür Ortamın Meyveleri”

         TÜSİAD tarafından bu yıl “Vergi Hukuku” alanında düzenlenen yarışmada  “En İyi Genç Hukukçu Ödülü”ne layık görülen Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi İsmet Yurteri, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret ederek sevincini paylaştı. Yurteri, Rektör Okudan’a destekleri nedeniyle teşekkür ederken, Okudan ise başarılı öğrencisini alnından öptü.

 

        “ÜNİVERSİTEME MİNNETTARIM”

 

            Rektör Prof. Dr. Okudan’a kendisine destekleri nedeniyle teşekkür eden İsmet Yurteri,  “Üniversitemde oluşturulan demokratik ve özgürcü ortam başarımda çok etkili oldu. Bu başarıda üniversitem ve fakültemizin büyük katkısı var. Özellikle Vergi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Süleyman Ümit Üstün’ün maddi ve manevi desteğini unutamam. Başarıma katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

         HOCALARINI GERİDE BIRAKTI

      

          Rektör Okudan ise hukuk devleti bilincinin güçlendirilmesine katkı sağlamak, lisans veya lisansüstü düzeyde hukuk eğitimi almış, 40 yaş altı genç hukukçuları özgün çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla 2008 yılından beri düzenlenen yarışmada İsmet Yurteri’nin, pek çok öğretim üyesini geride bırakarak ödülü kazanan ilk öğrenci olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Okudan, “Yarışmada 2008’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Haydar Burak Gemalmaz,  2009’da ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mert Namlı ödül almıştı. İlk kez bu yarışmada TÜSİAD bir öğrencinin projesini ödüllendirmiş oldu.” dedi.

 

       “ÖZGÜR VE DEMOKRATİK ORTAMIN MEYVELERİ”

 

           Selçuk Üniversitesi’nde göreve geldiği gün ekibiyle birlikte demokratik ve özgür bir üniversite ortamı oluşturmayı kendilerine hedef seçtiklerini belirten Rektör Okudan, “Bunun için ekip arkadaşlarımla birlikte akademisyenler ve öğrencilerimin de desteği ile çok çalıştık. Bu uğurda bedeller de ödedik. Ancak bugün geldiğimiz nokta emeklerimizin boşa gitmediğini çok açık şekilde gösteriyor. Emeklerimizin ürünü olan meyveleri birer birer topluyoruz. Selçuk Üniversitesi artık kabuğuna sığmıyor. Anadolu’nun ortasından parlayan yıldızımız önce ülkemizi ardından da tüm Dünya’yı aydınlatıyor.” dedi.

 

             Diğer fakülteler gibi Hukuk Fakültesi’nin de öğretim üyesi ve öğrencisiyle pek çok sınav ve yarışmalardan dereceler çıkardığının altını çizen Prof. Dr. Okudan, “ Fakülte hakim ve savcılık sınavlarındaki başarısının yanı sıra 2007 yılından bu yana pek çok uluslar arası yarışmada ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve Avrupa Genç Hukukçular Birliği ödüllerini aldı.  Ancak TÜSİAD’tan öğrencimizin aldığı bu ödülü çok anlamlı buluyorum. i.

 

        BAŞARIYA ALIN ÖPÜCÜĞÜ

 

          Rektör Prof. Dr. Okudan, makamında kabul ettiği başarılı öğrencisini tebrik ederek alnından öptü. Okudan,  “Bu ödülün üniversiteye artı değer katacağına inanıyorum. Onu yetiştiren öğretim üyeleri nezninde kendisini tebrik ediyor ve hayatında başarılar diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim