Rektörler Konya'da buluşuyor

Rektörler Konya'da buluşuyor

Selçuk Üniversitesinin ev sahipliğinde bu yıl 8incisi düzenlenecek olan Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı 6-7 Mayıs 2011 tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek

Üniversite Hastaneleri Derneği tarafından düzenlenen organizasyona Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın yanı sıra 20’nin üzerinde üniversite rektörü ile üniversite hastanelerinin dekanları ve başhekimleri de katılacak.  Toplantıda hastanelerin sorunları tartışılıp çözüm önerileri sunulacak.

SAĞLIKTA İNOVASYON

Toplantının ilk gününde YÖK Üyesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk’ün oturum başkanlığında “Sağlıkta Araştırma, Geliştirme ve İnovasyon” konusu tartışılacak. İkinci gün ise oturum başkanlığını YÖK Üyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Bilgiç’in yürüteceği “Üniversite Hastaneleri’nde Ek Ödeme Uygulamaları” konusu ele alınacak. Alanında uzman bilim adamları toplantıda ayrıca, “Üniversite Hastanelerinde Yönetişim”, “Sanat ve Tıp; Leonardo da Vinci”, “Tıp Fakültelerinde Temel Tıp Bilimlerinin Yeri ve Akademik Gelecek Planlaması” konularını tartışacak.
 
Toplantılarda katılımcılar tasavvuf müziği konseri dinleyip sema gösterisi de izleyecek. Program, genel değerlendirme sunuşu ile son bulacak.

“AMACIMIZ DAHA VERİMLİ VE DİNAMİK HİZMET”

Toplantıların üniversitelerin Sağlık Uygulama Araştırma Merkezleri ve Hastanelerinin sorunlarını değerlendirmek, nedenlerini ortaya koymak ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenlendiğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Bilgi ve deneyimleri ortak platformda paylaşmak, çağdaş sağlık hizmetiyle birlikte eğitim ve araştırma faaliyetlerini etkinleştirilmek ve ortak hareket etmeyi sağlamak, üniversite hastanelerinin daha etkin, verimli ve dinamik hizmet vermesinin önünü açmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Yerel Organizasyon Sekreteryasını yürüten Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen toplantıların daha önceki oturumlarının İstanbul, Hacettepe, Gaziantep, Ege, 19 Mayıs, Eskişehir Anadolu ve Kocaeli Üniversiteleri bünyesinde yapıldığı söyleyerek, “Konuklarımızı şehrimizde ve üniversitemizde en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Toplantının tıp fakülteleri hastanelerinin sorunlarının çözümüne ışık tutacağına inanıyorum” dedi. 

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim