Sağduyu çağrısı

Sağduyu çağrısı
Son iki gündür üniversitede yaşanan olaylarla ilgili Selçuk Üniversitesi Yönetimi adına bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, sağduyu çağrısında bulunarak, "Huzur ortamını bozdurmayız"

Son iki gündür üniversitede yaşanan olaylarla ilgili Selçuk Üniversitesi Yönetimi adına bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, sağduyu çağrısında bulunarak, "Huzur ortamını bozdurmayız" dedi.
Rektör Okudan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Belirli dönemlerde ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimizde de çeşitli uzantıları olan kirli eller; bir takım provokatif girişimler sonucu farklı görüş ve düşüncedeki öğrencilerimizi etkilemeye çalışmakta, huzur ortamı içinde eğitim-öğretimini sürdüren öğrencilerimizi çatışma ortamı içine çekmek istemektedirler. Üniversite yönetimi olarak provokasyon olduğu açık bir şekilde ortada olan bu tür girişim ve eylemlere karşı en etkin şekilde mücadele ederek, bu tür eylemlere ve eylemcilere geçit vermeyeceğimizi belirtirken; hiç bir öğrencimizin de provokatif girişimlere pirim vermemesi, topluma nifak tohumu ekmeye çalışan bu kişi ya da kişilere karşı üniversitemize yakışır bir duruş sergileyerek mücadele etmeleri gerekmektedir. Bu noktada hem öğretim üyelerimizi, hem de öğrencilerimizi sağduyulu davranmaya ve bu kişilerin kötü niyetli planlarına alet olmamaya davet ediyoruz. Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak bugüne kadar büyük bir hassasiyet ile koruduğumuz üniversitenin huzur ve sükunet ortamını dün olduğu gibi bugün ve yarın da en iyi şekilde idame ettireceğimizden hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Üniversitemizi karıştırarak bundan çeşitli şekilde nemalanmaya çalışan kişi ya da kuruluşlar şunu hiçbir zaman unutmamalı ki; 35 yıllık tarihi geçmişe sahip olan ve adını Selçuklu Devleti'nden alan şanlı üniversitemizin bugün gerek bilimsel, gerekse sosyal ve kültürel anlamda aldığı mesafe, bu tür kirli oyunlar ve sinsi tezgahlarla zedelenemez ve yıpratılamaz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.