Seçimlere giderken tebrikler, alkışlar Eskil Kökez halkına

Seçimlere giderken tebrikler, alkışlar Eskil Kökez halkına
Eskil'in Kökez Köyü verimli ve bereketli topraklarıyla adından söz ettirir.

Bu bereketin altındaki sırda yaklaşan yerel seçimler öncesi kendini ortaya koyuyor sanki.

Ferdi Tayfur'un 90'lı yıllardaki meşhur Yanmışım şarkısının sözlerinde yer alan o ifadeler, "Araba son model diyor, telefonlu ev istiyor yanmışım" diye.

Şimdi bir çok adaylığın temeli de birçoğu da tamamen duygusal!

Muhtar adaylarımız, "17 Bin TL maaş istiyor , bellerine ruhsatlı silah istiyor yanmışım..."

Elbette hiç bir muhtar adayı silah zoruyla bu parayı alıp cebine koymuyor, kendine verilen bu haktan faydalanması onun en doğal hali.

Ancak, bu düşünceler ve ihtiras çoğu zaman köylerin karpuz dilimi gibi ortadan ikiye bölünmesine, kavgalara, dövüşlere hatta cinayetlere kadar gidebiliyor.

İşte bu olanda konsensus sağlamış, köydeki 4 sülaleyi temsilen birer aza veren ve köyün sevilen ve sayılan bir isminde ortak adayda buluşan Eskil Kökez halkı farklılığını ve ferasetini bir kez daha ortaya koyuyor.

Burada hiç şüphesiz bir tebrik de mevcut muhtar Ahmet Kırlı'ya 2 dönemin ardından çekilmesini biliyor ve benden bu kadar diye biliyor.

Kökez'de ortak adayın ismi Tuncer Derin olurken, Ertan Kırlı, Mustafa Nevzat Köse, Yusuf Derin ve Halil İbrahim Karakaya aza adayı olan isimler.

Tuncer Derin (48), "Köyümüzün büyükleri ve önde gelen isimlerinin öncülüğünde tüm köy halkı olarak ortak muhtar adayı ve aza adayları ile birlikte seçime gidiyoruz, buradan tüm köy halkımıza, mevcut muhtarımız Ahmet Kırlı'ya, yol yürüdüğümüz kıymetli azalarımıza teşekkür ediyorum. Her seçimde ülkemizin dört bir yanından muhtarlık seçimleriyle ilgili olumsuz haberler alıyor ve üzülüyoruz, öyle ki nişanlı çiftleri birbirinden ayırmalar, karakolda biten kavgalar gibi onlarca olumsuzluk ama bizim köyümüzde böyle kardeşçe bir ortamın olması gurur verici. İnşallah Allah nasip ederse aza adayı arkadaşlarımla birlikte böyle bir köye hizmet etmek benim için onur verici bir durum." diye konuştu. haberfark.net

48 yaşındaki Tuncer Derin evli ve 3 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum