Sefer Solak vefat etti

Sefer Solak vefat etti
Konya Karatay Lisesi ve Gazi Lisesi'nin efsane öğretmenlerden Fizik Öğretmeni Sefer Solak geçtiğimiz günlerde Ankara'da vefat etmiş ardından da Ankara'da defnedildi.

Karatay Lisesi'nden Sefer Hoca'nın talebelerinden Ömer Tokgöz öğretmenini şöyle anlattı: "Öğrenci milleti lakap takmayı sever. Floresan Sefer olarak bilirdik, patlak floresanları yakabiliyor idi. Kara tahtada biz hesap makinesine yazıp sorar iken o elinde tebeşirle üstel çoklu rakamları, aritmetik büyüklükteki çarpımları şip şak tüm sonucu kafadan çarpar ve sonucunu yazabilecek bir potansiyeli ve işlek bir zekası vardı.

Hayatımıza giren değerli hocalardan idi, eşi Ankara'da hayatına devam ediyor, merhum hocamızın iki oğlu var, büyük oğlu Aselsan'da mühendis küçük oğlu ise mühendis olarak Hollanda'da yaşıyor.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, camiamızın başı sağ olsun.

Karede yer alan hocamın yanında yine rahmetli matematik hocamız Muammer Soy ve önünde gözlüklü ve tipitip lakaplı Yusuf hoca sağ, diğer öğrencilerden vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaşayanlara sağlıklı günler olsun." haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.