Şefkat-Der, düzeni sorguladı

Şefkat-Der, düzeni sorguladı

Şefkat-Der, Denizli Kadın Sığınma Evi’nde kalan ve şiddet mağduru olan Fatma Bağcı’nın ölmesi üzerine polisin görevi ihlalinde bulunduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 Fatma Bağcı, iki kez şikâyetçi olduğu fakat her seferinde serbest bırakılan kocası Mustafa Bağcı tarafından öldürülmüştü. Suç duyurusunda bulunmadan önce bir basın açıklaması yapan Şefkat-Der Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, “Türkiye’de kadın cinayetleri, aile içi şiddet, kadına karşı şiddet olayları, kamu düzenini tehdit sıralamasında 1. sıradadır. Mevcut 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun, şiddet mağduru kadınları korumaktan çok uzak. Mahkemeden mevcut kanuna göre karar çıksa bile, ilgili koca, doğruca kadının evine, işyerine ya da sokağına gelebiliyor. Kadına saldırıya geçip ona zarar verebiliyor. Polis ise kadın ancak öldürüldükten ya da ağır yaralandıktan sonra olay yerine gelebiliyor.

KADIN KORUMA ŞUBESİ KURULMALI

Türkiye’de şiddet yönünden risk altındaki kadınlara yönelik koruma yapılmamaktadır” dedi. Ayfer Erel, Emniyet bünyesinde, Kadın Koruma Şubesi’nin kurulmasının gerektiğini söyledi.

Erel, “Binlerce kadının ‘savcılık ve karakollara hayati yönden tehdit altındayım, boşanma davası açtığım, ayrılmak istediğim eşim ya da teklifini reddettiğim erkek ölüm tehdidinde bulunuyor’ diye müracaatları var. Her an öldürülme riskiyle karşı karşıyalar. Emniyet’in bu kadınlara 24 saat sürekli koruma sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

Ayfer Erel ayrıca, risk altındaki kadınlara yeni T.C Kimlik Numarası, vergi numarası verilmesi ve isim değişikliği, gerekirse estetik operasyon yapılması isteklerinde bulundu. Erel, “Kadın çalışıyorsa ücreti devam edecek şekilde izin verilmeli. Sığınaklar artırılmalı. Şiddet uygulayan erkekler, tv, gazete, internet ve ilan panolarında teşhir edilmeli. Bazı cinayetler aşk cinayeti diye isimlendirilip özendirilmesin, psikopat cinayeti densin” diyerek yetkilileri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Erel, sözlerini Alo 183 Sosyal Hizmetler Hattı’nın devamlı olarak basın tarafından duyurulmasının sağlanması, buradaki uzmanların sayısının artırılıp, her ilde ve ilçede yaygınlaştırılması gerektiğini söyledikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SELÇUK KARPUZ Merhaba

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.