Şeker Fabrikası Pancarda Kota Eksikliğinden Oluşan Cezayı Kaldırdı

Şeker Fabrikası Pancarda Kota Eksikliğinden Oluşan Cezayı Kaldırdı

Konya Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner Şeker Pancarı Konusunda şunları söyledi.

2015 Yılında Pancar üreticisi çiftçilerimizin Şeker fabrikasına eksik Ş.Pancarı teslim etmesinden dolayı Teslim edilmeyen pancar tonajının %30'u oranında para cezası uygulanacağını Türkiye Şeker Kurumu tarafından açıklamıştı. Ancak Çiftçilerimizin 2015 yılında eksik pancar kotası teslim etmesinin en önemli sebebi Odamızın yapmış olduğu arazi incelemeleri neticesinde elde etmiş olduğu, iklimsel faktörler ve buna bağlı olarak yaşanan Yaprak Leke Hastalığı ve Mükerrer ekilişlerden dolayı  %30 lara varan rekolte kaybı yaşaması neden olmuştur.
Özellikle Ziraat Odası Başkanlığı olarak Şeker Pancarı üreticilerimizin eksik pancar teslim etme nedenleri rapor haline getirilerek Ankara'da Konunun muhatabı olan yetkililere (TBMM Tarım Komisyonu, Türkiye Şeker Kurulu, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü) ayrıntılı olarak rapor halinde sunulmuştur. Yapmış olduğumuz yoğun görüşme trafiği neticesinde;
Sonuç olarak; Eksik teslim edilen kota miktarlarına para cezası uygulanmayacağı ancak kotasına karşılık fabrikaya hiç pancar teslim etmeyen üreticilerimize cezai müeyyide uygulanacağı konusunda karar çıkmıştır.
Bu durum ilçemiz Ş.Pancarı üreticisi çiftçilerimiz adına sevindirici bir gelişmedir. İlçemiz Pancar Üreticisi çiftçilerimize toplamda 3.000,000 TL gibi bir para cezası uygulamasının iptal edilmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. 
Mücadele sürecinde bizleri yalnız bırakmayan ve her kademede desteklerini esirgemeyen ve bizlere Ankara'da ev sahipliği yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Ş.Şemsi BAYRAKTAR'a, AK Parti İlçe Başkanı Nadi TARTAN'a ve Konya Milletvekillerimiz Uğur KALELİ, Prof.Dr.Mehmet BABAOĞLU  ve Recep KONUK'a teşekkür ediyoruz."dedi.
yesilpinargazetesi.com
haberfark.net

Bu haber toplam 17453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum