Şeker tırnakları ile kazıdı

Şeker tırnakları ile kazıdı
TFF 2. Ligde şampiyonluğun en büyük adaylarından Konya Şekerspor, bugünlere kolay gelmedi. Bu hafta sonu oynayacağı rakibi Elazığ ile müthiş bir yarın içine giren temsilcimiz, ipi göğüslemek istiyor

Konya Torku Şekerspor Süper Toto 2. Lig Kırmızı Grupta yeni sezona Adana Demirspor beraberliği ile merhaba demişti. 2. haftadan itibaren liderlik yarışına katılan yeşil-beyazlı temsilcimizi bu yoldaki en büyük rakibi Elazığspor oldu. Bordo beyazlı ekip 2. hafta itibariyle 2’de 2 yaparak kayıpsız yoluna devam ediyordu. Temsilcimiz Şekerspor ise Elazığspor’un peşini bırakmıyordu. Ligin 3. haftasında Pursaklarspor’u 5-0 yenen temsilcimiz Şekerspor Elazığspor’un Ofspor deplasmanında puan kaybetmesi ile zirveye oturdu.
Elazığspor ise aldığı 1 puan ve averajla 5. sıraya geriledi. Bu haftadan sonra Temsilcimiz kazanmaya devam ederken Elazığspor ise Adana Demirspor karşısında ikinci beraberliğini alarak Konya Torku Şekerspor’un 2 puan gerisinde kaldı. Elazığspor puanları tek tek toplarken yeşil-beyazlı ekip kazanmaya devam ediyordu. Torku Şekerspor kazandıkça zirvedeki yerini de koruyordu. Sezonun 7. haftasında Fethiye deplasmanında kazanan Elazığspor 13 puanla temsilcimizin bir basamak altına 2. sıraya yerleşti.
Ligin sekizinci haftasında temsilcimiz 1461 Trabzonspor karşısında ilk yenilgisini aldı ve 17 puanda haftayı tamamladı. Bu avantajı iyi değerlendiren takipçi Elazığspor Pendikspor’u 3-0 yenerek aradaki puan farkını 1’e indirdi. Bu haftadan sonra zirvenin iki iddialı ismi temsilcimiz Torku Şekerspor ve Elazığspor Konya’da karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçın ardından taraflar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu skor sonunda aradaki puan farkı devam ederken yeşil-beyazlı ekip liderliğini korudu. Bu fark iki hafta sürdü. Sezonun 11. hafta maçında temsilcimizin Kocaelispor’a evinde yenilmesi zirvenin elinden gitmesine neden oldu. Şekerspor 3. hafta aldığı liderliği 11. haftada en yakın takipçisi Elazığspor’a kaptırdı.
Bu haftada bordo-beyazlı ekip Şekerspor’a ilk yenilgisini tattıran 1461 Tarbazonspor’u 5-1’lik skorla geçerek zirvenin yeni ismi oldu. Bir bakışta 1461 Trabzonspor zirvenin belirleyicisi oldu. Bu haftadan sonra yarış yeni bir hal almıştı. Artık Şekerspor liderliğini korumayı değil koltuğu devralmayı düşünecekti. Bu yarış 3 hafta sonra tekrar Şekerspor’un lehine döndü. 14. haftada Elazığspor Kocaelispor ile golsüz berabere kalınca, deplasmanda Tarsus İdamnyurdu’nu 2-1 yenen Torku Şekerspor averajla tekrar koltuğa kuruldu.  İlk yarının bitimine 2 hafta kala Şekerspor beklenmedik bir düşüşe geçti. 16. haftada temsilcimiz Dardanelspor’a 2-0 yenildi. Torku Şekerspor’un bu sonuçları alması garip bir istatistiği de ortaya çıkarmış oldu. Yeşil-beyazlı ekip kaybettiği tüm maçları alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren takımlara karşı kaybetti.  Torku Şekerspor yakaladığı bu istatistiği devrenin son maçında da bozmadı ve 17. sırada bulunan Ofspor’a 1-0 yenildi.
Şekerspor bu maçlarını kaybederken Elazığspor farkı 6 puana kadar çıkardı ve zirvede rahatladı. Ligin ikinci devresine Adana Demirspor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlı ekip 19 haftada Eyüpspor’a kaybetti ve puan farkı 9 çıktı. Şekerspor’un bu düşüşü tüm herkesi endişelendirdi. Yeşil-beyazlı ekip ise kan kaybetmeye devam ediyordu. Şekerspor 20 hafta maçında Pursaklarspor’a 1-0 yenilerek zirveden iyice uzaklaşmıştı. Yeşil-beyazlı ekip 2. sıradaki yerini korumasına rağmen puan farkının 12 olmasını engelleyemedi. Daha sonra yapılan teknik adam değişikliği ile yeni bir çıkış yakalayan Torku Şekerspor 21. haftada Fethiyespor’u yenmesini bildi.
Bu haftada Elazığspor’un düşüşe geçmesine neden olacak Adana Demirspor galibiyeti aradaki puan farkının 9 inmesine neden oldu. Bu haftadan sonra yeşil-beyazlı ekibin çıkışı Elazığspor’un ise düşüşü başladı. Her geçen hafta Elazığspor kan kaybederken temsilcimiz kazanmaya devam etti. Bu durum böyle sürerken aradaki puan farkı 2’ye kadar düştü. Sezon 26. haftasında bu güne kadar kıran kırana bir zirve yarışı içinde olan iki ekip temsilcimiz Şekerspor ve Elazığspor Elazığ’da karşı karşıya gelecek.  İlk maçta berabere kalan ekipler şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmak istiyor. Temsilcimiz Şekerspor haftalardır hasretle beklediği liderliği en zorlu rakibinden devralmak istiyor. Yeşil-beyazlı ekibin buradan alacağı galibiyet 1 puan farkla zirveye yerleşmesine vesile olacak.  Temsilcimizde bu maçın hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor.  Zorlu maçta kırmızı kart cezalısı Ömer Ali forma giyemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.