Şekerspor Olgay ile ilgileniyor

Şekerspor Olgay ile ilgileniyor
TFF 2. Lig’de mücadele eden Konya Torku Şekerspor, yeni sezon hazırlıklarına aralıksız devam ediyor.

 Ligin sona ermesi ile girdiği sessizliğini kaleci Ali Melih Özçelik ile anlaşarak bozan Şekerspor, teknik adam sorununu ise Metin Altınay ile anlaşarak çözdü. Cafercan Aksu, Muhammet Reis ve Onur Akbay gibi isimlerin başka takımlara transfer olması ile kan kaybeden yeşil-beyazlılar, iç transferde Murat Dilek ile yeniden anlaştı.

Teknik adam Metin Altınay’ın verdiği rapor doğrultusunda dış transfere ağırlık veren Şekerspor, yeni sezonda daha etkili bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Dış transferi hızlı bir şekilde tamamlamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, ilk olarak Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı Şekerspor’dan da Özgür Çelik ve Hüseyin İriç ile prensip anlaşması yaptı. Önümüzdeki günlerde flaş transferlere imza attırmak isteyen yeşil-beyazlılar şimdi de Karşıyaka’nın ön liberosu Olgay Coşkun ile temas halinde.

Tecrübeli futbolcuyu renklerine kazandırmak isteyen Şekerspor’un kesin anlaşma sağladığı futbolcuları önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Yeşil-beyazlıların kadrosunda görmek istediği tecrübeli futbolcu Olgay, 1984 susurluk doğumlu. Susurlukspor’da futbol hayatına başlayan Coşkun, profesyonelliğe geçişini ise 2003 yılında Konya’da Mobellaspor yaptı. 3. Lig’de 56, 2. Lig’de 22, Bank Asya 1. Lig’de 91 ve Süper Lig’de ise 51 kez forma giydi. Coşkun, Türkiye Kupası’nda ise 18 kez mücadele etti. Geçtiğimiz sezon Karşıyaka formasını terleten Olgay, Gençlerbirliği Oftaş, Hacettepe, Petkimspor gibi takımların formasını terletti.

Forvet olarak oynayan Eren ise, 6 Mart 1987 doğumlu. Keçiören Belediyespor’da futbol hayatına başlayan oyuncu 2007-2008 sezonunda Pazarspor’da oynarken Trabzonsporlu yöneticilerin dikkatini çeken Eren bu takımla sözleşme imzaladı, ancak forma giymeden Trabzonspor’un altyapısı konumundaki Trabzon Karadenizspor’a gönderildi. 2008-2009 sezonunu burada geçiren golcü futbolcu, 2009-2010 sezonunda da Giresunspor’da kiralık olarak oynadı. Geride kalan sezon Çorumspor formasını terleten oyuncudan, Konya Torku Şekerspor gol yollarında faydalanmak istiyor.

İnegölspor’da futbola başlayan Özgür Çelik ise daha sonra Beypazarı Şekerspor’a transfer oldu. Ardından Küçükköyspor formasını iki sezon giyen oyuncu, yeniden yetiştiği İngölspor’a döndü. Son olarak Beypazarı Şekerspor formasını giyen oyuncu, defansta görev yapıyor. Konya Torku Şekerspor’un diğer transferi Hüseyin İriç de Kalecikspor, Başkent Edaşspor, Sincan Belediyespor’da amatör olarak oynadıktan sonra Tekirova Belediyespor’da profesyonel futbol yaşantısına başladı. Beypazarı Şekerspor’un play-off oynamasında büyük emeği olan İriç orta sahada görev yapıyor.

Şekerspor’da Sabri, Gökhan, Hasan, Burak, İshak, Oğuz, Ömer Ali, Sedat ve Yusuf dışında diğer oyuncuların sözleşmeleri geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Yeşil-beyazlı ekibin 18 oyuncusunun sözleşmesinin sona ermesi diğer kulüplerin iştahını kabartıyor. Gösterdikleri performansla transfer listelerinin ilk sıralarında yer alan Şekersporlu futbolculara Süper Lig dahil olmak üzere Bank Asya ve 2. lig takımlarından teklifler yapılıyor. Oyuncuların genç ve başarılı olması transfer tekliflerini daha da güçlendiriyor. Şekerspor’un alt yapıdan yetişen yıldız oyuncular Ömer Ali Şahiner ve İshak Çakmak transferin gözdesi durumunda.

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, yeni sezonda daha iyi bir kadro ile daha hedefli ve savaşan bir takım olacaklarını söyledi. Yaklaşık iki üç sezondur iskelet kadroyu bozmadan ufak tefek takviyelerle mücadele ettiklerini ifade eden Erence; “İyi bir çizgimiz vardı ancak belirgin bir başarı elde ettiğimiz söylenemez. Sevenlerimize iyi futbol ile birlikte müthiş maçlar izlettik. İyi ve karakterli bir kadromuz var ancak hedeflerimiz doğrultusunda daha üst seviyede bir kadro kurarak yeni sezona başlamak istiyoruz. Daha heyecanlı, genç ve daha büyük hedefleri olan sporcuları bünyemize kazandırmak istiyoruz. Gençlerle tecrübeli futbolcuları iyi harmanlayarak, Şekerspor camiasını ve Konya’yı sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.