Selçuk Üniversitesi “Ata’ya Saygı” İçin Yürüdü

Selçuk Üniversitesi  “Ata’ya Saygı” İçin Yürüdü
Selçuk Üniversitesi tarafından ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ etkinlikleri kapsamında ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

 

  Rektörlük binası önünden başlayan yürüyüşe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçer Bedük, Prof. Dr. Şefik Bilir, Prof, Dr. Kürşat Turgut, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, meslek yüksekokulları müdürleri, öğretim üyeleri ve 800’e yakın öğrenciler katıldı.

 

               Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, yürüyüş sırasında ‘Atatürk Gençliği Görev Başında’, ‘Gençlik Yürüyor, Atatürk Geliyor’, ‘Atam İzindeyiz’ sloganları attı. Çevrede bulunan vatandaşlar da öğrencilere alkışlarla destek verdi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler tek yürek olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andı. Yaklaşık 30 dakika süren yürüyüş, topluluğun Anıt Alanı’na gelişi ile sona erdi. Akademisyenler ve öğrenciler, Anıt Alanı’nda valilik tarafından düzenlenen törene katıldılar.

 

                  Anıt Alanı’ndaki tören sırasında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da Ata’nın huzuruna çelenk bıraktı.

 

              Selçuk Üniversitesi’nin düzenlediği anma etkinlikleri çerçevesinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” açıldı. Etkinlikler kapsamında gün boyunca ‘10 Kasım ve Atatürk Oratoryosu’, ‘Liderler Ölümsüzdür Münazarası’ ve Ata’nın yaşamının anlatıldığı ‘Veda’ filminin gösterimi gerçekleştirilecek. 20.00’de ise Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı bayan ve erkek mankenlerin sergileyeceği “Atatürk Kıyafetleri Defilesi” gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.