Selçuklu Külliyesi çehreyi değiştirecektir!

Selçuklu Külliyesi çehreyi değiştirecektir!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yapımı süren Selçuklu Külliyesinde inşaat çalışmalarını yerinde incelerken, "Selçuklu Külliyesi hayata geçtiği bölgenin çehresini değiştirecek" diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'in projelendirerek inşaat çalışmalarını başlattığı Selçuklu Külliyesi, vatandaşların sosyal donatı anlamında ihtiyaç duyduğu birçok gereksinimin karşılanacak şekilde projelendirildi.

Proje dahilindeki otopark, cami, kıraathane ve emekli dinlenme alanı olarak belirlenen kısımlarda kaba inşaat süreci tamamlandı. Külliyeye ihtişamlı görünüm kazandıracak olan kubbelerde betonarme işlemleri sürüyor. Kubbelerde yapılacak betonarme işçiliğinin tamamlanması ile kaba inşaat tamamlanmış olacak ve külliye şekillenecek. Kentin kalbinde inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü Selçuklu Külliyesi şehrin yoğunluğunda rahat nefes alınacak bir mekân olacak. Vatandaşların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilecekleri Külliyede kitap severler içinde zengin içeriği ile kıraathane olacak. Çarşı merkezinde yorulan evinde sıkılan yaşlıların dinlenebileceği çay içip sohbet edecekleri emekli dinlenme evi proje kapsamında hizmet verecek. Selçuklu Külliyesi, Kur-an Kursları, yeşil alanlarının ve sosyal donatı alanları ile hayata geçirildiği bölgenin çehresini değiştirecek.

Başkan Dinçer, "Pandemi şartları ve çetin geçen kış aylarına rağmen tüm projelerimizde çalışmaları aralıksız sürdürdük. Projelerimizi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz tarihlere yetiştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Şehrin kalbinde yapımına devam ettiğimiz Selçuklu Külliyesinin kaba inşaatını büyük oranda bitti. İnşaat çalışmalarının tamamlanması ve hizmete açılması ile şehrimiz ile sembolleşecek bir mekan kazandırmış olacağız" diye konuştu. haberfark.net

Selçuklu Külliyesi çehreyi değiştirecektir!

Selçuklu Külliyesi çehreyi değiştirecektir!

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.