Selçuk’ta Dekanlar Değişti

Selçuk’ta Dekanlar Değişti
Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin dekanları görev sürelerinin dolması nedeniyle görevlerini devretti.

  

 

              Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde Prof. Dr. Musa Gürsel’den boşalan dekanlık görevine Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, İletişim Fakültesi’nde Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer’den boşalan dekanlığa Prof. Dr. Ahmet Kalender, İlahiyat Fakültesi’nde ise Prof. Dr. Ahmet Önkal’dan boşalan dekanlığa Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan atandı. Devir-teslim törenlerinin ardından yeni dekanlar görevlerine başladı.

 

                Yeni atanan dekanların kısa özgeçmişleri şöyle:

 

                Prof. Dr. Ali Murat SÜNBÜL  (Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi)

 

                1969 yılında Ankara’da doğdu. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı’nda eğitime başladı. 1992’de Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak atandı. 1995-1998 yılları arasında Hacettepe’de yüksek lisans ve doktorasını yaptı. 1999’da Selçuk Üniversitesi’nde yardımcı doçent, 2004’te doçent, 2010’da ise profesör oldu. 2004-2010 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı Başkanlığı ile‘Eğitim ve Öğretim Koordinatörü’ olarak görev yaptı. Yayınlanmış 12 adet kitabı bulunan Prof. Dr. Sünbül’ün 22 adet ulusal kitap editörlüğü, 4 adet SSCI İndeksine giren dergilerde makalesi, 2 adet uluslar arası kitap editörlüğü bulunmaktadır. Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

               Prof. Dr. Ahmet KALENDER (İletişim Fakültesi)

 

              1967 yılında Konya’nın Ladik Beldesi’nde doğdu. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde 1993 yılında yüksek lisansını, 1998 yılında doktorasını tamamladı. 1988 yılından 1997 yılına kadar Etibank Genel Müdürlüğü, Başbakanlık ve TBMM’de görev yaptı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2004 yılında doçent unvanı aldı. 2009 yılında profesör kadrosuna atandı. Prof. Dr. Ahmet Kalender, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

               Prof. Dr. Ahmet Saim ARITAN (İlahiyat Fakültesi)

 

                1951 yılında Konya’da doğdu. 1974 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nde İlahiyat lisansını yapan Arıtan, 1987’de Selçuk Üniversitesi bünyesinde ‘Sanat Tarihi’ bölümünden yüksek lisans, 1992’de ‘Sanat Tarihi’ bölümünde doktora, 2002 yılında ise ‘Görsel El Sanatları Cilt Tasarımı’ alanından doçentliğini verdi. 2008 yılında profesör olan Ahmet Saim Arıtan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.