Selçuk’un Genç Basketbolcuları Konya Şampiyonu

Selçuk’un Genç Basketbolcuları Konya Şampiyonu

Bölge ve Türkiye Şampiyonluğu İçin Yarışacaklar

 

            Selçuk Üniversitesi Gençlik ve  Spor Kulübü’nün altyapısında mücadele eden Gençler ve Küçük Erkekler Basketbol Takımı, Konya Bölgesi Basketbol Müsabakaları’nda şampiyon olarak “Anadolu Bölge Müsabakası”na katılmaya hak kazandı.

 

               Konya’da 14 takımın katılım ile gerçekleştirilen Anadolu Bölge Müsabakaları’nda takımlar kıyasıya yarıştı. Müsabakalara Selçuk Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Gençler ve Küçük Erkek Takımı da katıldı. 10 gün süren karşılaşmalar sonrası Selçuk Üniversitesi’nin 2 takımı da şampiyon oldu.

 

                Şampiyonluğunu ilan eden Selçuk Üniversitesi Küçük Erkekler Basketbol Takımı, Nevşehir’de 23-27 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu Grup Eleme Maçları’nda mücadele etmeye hak kazandı. Genç Erkekler Basketbol Takımı ise, 30 Mart- 3 Nisan 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta Anadolu Bölge Şampıyonluğu için yarışacak. Her iki takım da müsabakalar sonunda şampiyonluğu elde ederse, bu kez Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek.

 

                Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Gençlik-Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Türkiye Erkekler Basketbol 2’nci Ligi’nde mücadele eden Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı kadar altyapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirterek, “Basketbol altyapımızda 100’e yakın sporcumuz var. Bu sporcularımıza büyük önem veriyoruz. Amacımız basketbolu Konya halkına sevdirmek ve spora ilgiyi artırmak. Altyapımızda bulunan 8 takımla Konya ve bölgeyi en iyi şekilde temsil etmek için çabalıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.