Ses, Ses, 1-2-3-4… Ses! Eskil’de Kimyasal Atık İddialarına 4 Gündür Yanıt Yok
Aksaray’ın Eskil ilçesi son günlerde endişe verici bir iddia ile çalkalanıyor. İlçe genelinde farklı noktalara Konya’dan kamyonlarla kimyasal atık döküldüğü öne sürülüyor. Olayın duyulmasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir kurumdan resmi açıklama yapılmaması ise tepkilerin büyümesine neden oluyor.
İlk olarak sosyal medyada ve özelden gönderilen mesajlarla gündeme gelen iddialara göre, Konya’daki bazı sanayi tesislerine ait olduğu öne sürülen atıklar, geceleri Eskil’e getirilerek boşaltılıyor. Vatandaşlar, kamyonların gizli şekilde bölgeye giriş yaptığını ve dökülen maddelerin “çöple ilgisi olmayan, sanayi atığı görünümünde” olduğunu belirtiyor.
Atıkların döküldüğü iddia edilen başlıca noktalar şunlar:
Gölbez – Meryemağılı arası
Eskil çöplük alanı
Gümüşdüğün kum ocakları çevresi
“4 gündür tek bir açıklama yok”
İlçede yaşayan vatandaşlar, iddiaların kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına rağmen yetkililerden hiçbir açıklama yapılmamasına tepki gösteriyor. Halk, “Eğer atıklar zararsızsa açıklansın, zararlıysa neden önlem alınmıyor?” diyerek sesleniyor.
Uzmanlara göre, eğer döküldüğü iddia edilen maddeler kimyasal nitelikteyse;
Toprak kirliliği,
Yer altı suları ve içme sularında tehlike,
Bölgede yaşayan insanlar için sağlık riski,
Hayvanlar ve tarım alanları için ciddi zararlar
oluşabilir.
“Ses, ses, 1-2-3-4… Ses! Ses bekliyoruz!”
İlçe halkı ve çevre duyarlılığı olan vatandaşlar, yetkililere açık çağrıda bulunuyor:
Atıkların ne olduğu araştırılsın,
Numuneler alınarak laboratuvar incelemesi yapılsın,
Sonuçlar kamuoyuyla paylaşılsın,
Halkın tedirginliği giderilsin.
Ancak tüm bu gelişmelere rağmen 4 gündür resmi makamlardan tek bir cümlelik açıklama dahi gelmedi.
Eskil halkı, “Bu sessizlik daha fazla sürmemeli. Yetkililerden net ve şeffaf bir yanıt bekliyoruz.” diyerek çağrısını yineliyor.
İlgili haber için tıklayınız...
https://www.haberfark.net/eskilde-bu-da-oldu-bir-yani-bahar-bahce-bir-yani-copluk-135029h.htm

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.