Seydişehir Okuyor

Seydişehir Okuyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan "Türkiye Okuyor Kampanyası" rüzgârı Seydişehir’e uzandı.

Kütüphaneler haftası münasebetiyle Seydişehir Özel Seyfettin Dokumacı Koleji tarafından ‘’Seydişehir Okuyor’’ yürüyüşüne İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, Vergi Dairesi Müdürü ve okul müdür ve öğretmenleri, öğrenci velileri katıldı. 

Okul Bahçesinden başlayan ve Belediye Binası önünde 20 dakikalık Kitap Okuma ile son bulan eylemde öğrencilerin ellerinde bulunan dövizler kitap okumanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken mesajlar içeriyordu.

Düzenlenen programda okumanın önem ve değerini herkesin bildiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan; eksikliğini yaşadığımız bu gerçeği uygulama noktasında özrümüz var. Yani Türk toplumu olarak okuma özürlüyüz. Bu özrümüzü bir an once kapatıp hiç bir seçim yapmadan tercih yapmadan yazılabilen tüm güzellikleri okuyarak anlamamamız gerekenleri anlamalıyız.  En anlamlı en mantıklı şey bu olsa gerek. Sizleri bu noktaya getiren öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.  Sular seller gibi çağlamanızı bu doğrultuda büyümenizi ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanızı diliyorum”dedi

Okumanın özgür düşünmenin bağımsız müstakil düşünebilmenin günümüzde malesef bir çok insana nasip olmadığını belirten Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ;”  önemli olan çocuklarımızın mutlaka müsbet ilimlerle büyütülmeleri onların müsbet ilimlerle yetiştirilmeleridir. Onların kendi düşüncelerini ifade etmelerini sağlayacak düşüncelerle donaltılmaları gerektiğine gönülden inanıyor teşekkür ediyorum” dedi.

 

ZedHaber

İsmail Sünbül

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim