Sosyal medyada yeni dönem başlıyor! Yasa yürürlüğe girdi!

Sosyal medyada yeni dönem başlıyor! Yasa yürürlüğe girdi!

Sosyal medyada yeni dönem bugünden itibaren başlıyor. Tartışmalara neden olan sosyal medya yasası ile günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye'de temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Temsilci atamayan sosyal medya şirketlerine ilk etapta 10 milyon lira bu cezadan sonra 30 gün içinde daha atama yapmazsa 30 milyon lira daha ceza kesilecek.

Üçüncü aşamada ise sosyal medya ağ sağlayıcısına 3 ay süreyle yeni reklam sözleşmesi yasağı gelirken dördüncü aşamada ise Sulh Ceza Hakimliği tarafından yüzde 50-90 oranında bant daraltma cezası verilecek. Bu yasak 4 saat içinde uygulanacak.

Sosyal medyası ile birlikte kişisel hak ihlallerine 48 saat içinde cevap verilecek, ve bu şartın yerine getirilmemesinin cezası 5 milyon lira olacak.

Kişilik haklarının ihlalinde başvuru üzerine ilgili içerik 4 saat içinde sosyal medya platformu tarafından kaldırılacak. Yasa ile birlikte yine içeriğin çıkarılmasının mümkünse erişim engeli yerine içeriğin çıkarılması kararı verilebilecek. merhaba

haberfark.net

Bu haber toplam 2089 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.