SÜ Hukuk Fakültesi başarısını perçinledi

SÜ Hukuk Fakültesi başarısını perçinledi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi, Adalet Bakanlığı'nın 2011 yılında düzenlediği "Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı" ile "İdari Yargı Hakim Adaylığı" yazılı ve mülakat sınavlarında ikinci oldu

 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi, Adalet Bakanlığı'nın 2011 yılında düzenlediği "Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı" ile "İdari Yargı Hakim Adaylığı" yazılı ve mülakat sınavlarında ikinci oldu.
Konuyla ilgili bilgi veren SÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Türkiye'de 70'e yakın Hukuk Fakültesi'nden mezun olanların girdiği sınavda başarı göstermenin kaliteli bir eğitimin sonucu olduğunu belirterek, "Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 'Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı' yazılı ve mülakat sınavı neticesinde toplamda 400 kontenjandan 71'i, 'İdari Yargı Hakim Adaylığı' yazılı ve mülakat sınavı neticesinde ise 50 kontenjandan 9'u Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarından oluşmuştur. Görülmektedir ki iki sınavda da kazanan her 5 kişiden 1'i Selçuk Üniversitesi mezunu olmuştur" dedi.
Her iki sınavda da yetiştirdikleri öğrencilerin üstün performans göstererek, ağabeylerinden aldıkları başarı çıtasını yukarılara taşımayı başardığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, "Hukuk Fakültemiz, ülkemizde bugün için kurulan 70'e yakın hukuk fakültesi içerisinde en köklü olanlarından birisidir. 'Gelişen ve Geliştiren Üniversite' sloganının hukuk alanındaki temsilcisi olan fakültemiz, gerek eğitim öğretim, gerekse bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki üstün performansı ile bunu kanıtlamış ve bu başarının tesadüf olmadığını göstermiştir. 1983 yılında kurulan fakültemiz 1988 yılından bu yana söz konusu sınavlarda aynı başarı çizgisini devam ettirmektedir. Bunun en büyük nedeni de hiç şüphe yok ki fakültemizin güçlü akademik ve fiziki alt yapısıdır. Fakültemiz bu alandaki başarısı ile artık Türkiye'de parmakla gösterilen örnek hukuk fakülteleri arasındaki yerini perçinlemiştir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'nin geleceğine yön verecek hukukçuları Selçuk Üniversitesi'nde yetişmektedir" şeklinde konuştu.


Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim