Su ve atıksu borcu olanlara büyük kolaylık

Su ve atıksu borcu olanlara büyük kolaylık

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 7020 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada,...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 7020 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada, KOSKİ müşterilerinin bu fırsatı iyi değerlendirerek tüm borçlarını sağlanan kolaylıkla bitirebileceği uyarısında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, abonelerine büyük bir kolaylık daha sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında borçlu mükelleflere yönelik 6736 Sayılı Kanunla yapılandırmaya giden KOSKİ Genel Müdürlüğü, bu yıl da 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle bir kez daha harekete geçti. Su veya atıksu borcu olanlar kanunun ilgili maddeleri uyarınca ödemede taksit imkanına kavuştular. 5 Haziran 2017'de başlayan müracaatlar için son tarih ise 30 Haziran 2017.

Mükelleflere taksitli ödeme tercihi

Konu ile ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Söz konusu kanun gereği su ve atıksu borcu bulunan abonelerimize borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkân sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, vadesi 31 Mart 2017 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Abonelerimiz dilerse, yapılandırılmış borçlarını 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirler. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları uygulanacaktır. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkün olacaktır. 7020 Sayılı Kanun'la getirilen bu düzenlemeyi KOSKİ müşterilerimiz iyi değerlendirmelidir. Bu düzenleme, müşterilerimizin tüm borçlarından kurtulması için büyük bir fırsattır" ifadelerine yer verildi.

Son başvuru tarihi 30 Haziran

Son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu vurgulanan açıklamada, "Su ve atıksu borçlarını 7020 sayılı kanunun ilgili maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, T.C Nüfus Cüzdanı ile birlikte en yakın KOSKİ şubesine müracaat edilmesi gerekmektedir. Birikmiş su ve atıksu borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkan sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanılması, abonelerimizin menfaatine olacaktır. Kanunun verdiği bu imkanlardan yararlanmak için son başvuru süresi 30 Haziran 2017 tarihi mesai saati bitimi olup, müracaatlar 5 Haziran 2017 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır" sözleri kullanıldı.

Su ve atıksu borcu olanlara büyük kolaylık

Su ve atıksu borcu olanlara büyük kolaylık

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya